Száguldás és gumifüstölés a RabócsiRingen

A hagyományoknak megfelelően a ralikrosszozók a RabócsiRingen nyitják a szezont
A hagyományoknak megfelelően a ralikrosszozók a RabócsiRingen nyitják a szezont - © Fotó: Janics Attila
Máriapócs – A RabócsiRing az idén is színes kínálattal várja a technikai sportágak kedvelőit.


Egyre inkább nyakunkon a tavasz, aminek mindenki örül, de a technikai sportágak kedvelői leginkább. Hamarosan pezseg majd az élet a technikai sportágak hazai fellegvárában, a máriapócsi RabócsiRingen.

Nemzetközi mezőnyök

A ralikrossz, a drift, a motorsport és a gokart mellett egy különlegességgel színesebb lesz a kínálati paletta.

Hamarosan átadják a vezetéstechnikai tanpályát, amelyen különböző vezetéstechnikai eszközök segítik, és képzett instruktorok irányítják majd a tréningeket.

Persze a szurkolókat a versenyek érdeklik leginkább, és ezekben sem lesz hiány. Az idényt a ralikrosszozók kezdik, a hagyományoknak megfelelően a húsvéti verseny a szezonnyitó. Ezen nemzetközi lesz a mezőny, mert az országos bajnokság mellett a Közép-Európai Zóna Trófea versenyzői is rajthoz állnak. A pünkösdi versenyen csak ob-pontokért küzdenek majd a pilóták, a szeptemberi találkozó pedig a hazai bajnokság hetedik, záró futama lesz, és ismét jönnek a Zóna Trófea indulói is.

Villanyfényes versengés

A drift szerelmeseire is három izgalmas verseny vár. A májusi Drift Games nemzetközi megmérettetés lesz, ehhez kapcsolódik az idén először a BMW Picnic & Track Day. Júliiusban a driftesek mellett a ladások körversenyeznek, majd augusztusban jön a nagy durranás, a Trackwood Fesztivál a párját ritkító villanyfényes gumifüstöléssel.

Nyár végén kétkerekesek köröznek majd az 1600 méternyi aszfalton, több mint száz motoros száguldozik, áll rajthoz a különböző kategóriákban. A motorosok nyolc pályanapon tesztelhetik a tudásukat és a gépeiket.

Az autósok kilenc nyílt napon nyomhatják a gázt szervezett körülmények között, akár bukócső nélkül.

Gokartosok bajnoksága

A RabócsiRing egyik különlegessége az amatőr gokartosok nyolcfutamos bajnoksága, amelyen saját gépekkel és bérgokartokkal is lehet indulni.

A tervek szerint a jövő hét végén már kitárja kapuit a RabócsiRing, az első verseny pedig a húsvéti ralikrossznyitány lesz.

KM.
SZUPERINFO.HU