Személyi edzés 2. rész

A kép illusztráció.
A kép illusztráció.
Múlt héten arról írtunk, hogy miért érdemes személyi edző irányításával edzeni és miért jó ötlet a B-fitben személyi edzésre járni. Aktuális hírlevelünkben pedig újabb két gyakori kérdésre adjuk meg a választ.

Kérdés #1: Gerincsérvem/térd- vagy egyéb sérülésem van,járhatok személyi edzésre?

Válasz:

A gyógytorna nélkülözhetetlen és kihagyhatatlan a sérülések, balesetek, krónikus izületi- és reumatikus fájdalmak esetén. Azonban miután az előírt gyógytornának vége, érdemes folytatni a mozgást, hiszen ez a kulcsa a további problémák megelőzésének.

Ilyenkor, azért célszerű személyi edzőhöz járni, hogy biztosan olyan gyakorlatokat végezz, amelyek segítik a rehabilitációt sérülés (húzódás, rándulás…) vagy műtét után. A személyi edződ figyel arra, hogy megfelelő legyen a gyakorlatok kivitelezése, így nyugodtan rábízhatod magad.

 

Kérdés #2: Minden reggel úgy kelek, hogy “majd-leszakad-a-derekam”, ha el kezdek edzeni ez fog javulni?

Válasz:

A törzsizmok (has- és hátizmok) erősítése nagyon fontos. Sajnos tapasztalataink szerint a törzsizomzat az ülőmunka, a mozgásszegény életmód következtében az emberek nagy részénél kritikusan gyenge állapotban van, nem is csoda, hogy egyre többször, rosszabb esetben folyamatosan fáj a derekunk.

De! Jó hír, hogy edzéssel, pár hét alatt sokat javíthatunk tartásunkon ezáltal enyhíthetjük derékfájásunkat. A helyesen megválasztott gyakorlatok és azok helyes kivitelezésével biztonságosan edzhetünk még akkor is, ha állandó derékfájással küzdünk.

Reméljük hasznos volt számodra hírlevelünk, ha további kérdéseid vannak, vagy úgy érzed személyi edzőink tudnának Neked segíteni, jelentkezz be most, és számolj le a derékfájással február végéig!

Következő hírlevelünk témája a táplálkozás lesz, ízelítőül egy kérdés:

Miért fontos ennyire, hogy mit eszek?

Ha edzek,akkor bármit ehetek,úgyis lemozgom!

 /Forrás: B-fit/

 .
SZUPERINFO.HU