Szennyvízberuházás: épülhet a tisztítótelep 1,86 milliárf forintból

Akt.:
Az orosházi szennyvízberuházás zajlik, hétfőn aláírta a polgármester a szennyvíztisztító-telep kivitelezői vállalkozói szerződését.

Az előzményekről: Orosházán a meglévő csatornahálózat és szennyvíztisztító telepi kapacitás az elmúlt  évtizedekben több ütemben épült ki. A település gazdaságosan csatornázható területein még nem teljes körűen kiépített a csatornahálózat, ezért mind a csatornahálózat bővítése, mind a szennyvíztisztító telepi kapacitás bővítése szükségszerű. A szennyvíztisztító telepi bővítés után a napi összes szennyvízmennyiség 970 m3/nap kapacitással – 6.630-ról 7.600 m3/nap-ra – , a csúcs szv. mennyiség 800 m3/h-ra, a napi átlag 317 m3/h-ra, a nappali átlag 475 m3/h-ra bővül .

A projekt keretében megvalósul a régebben épített csatornahálózaton rekonstrukció is. Orosháza Város Önkormányzata nyílt eljárásos közbeszerzés keretében – Az Orosháza város csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése című projekt során szennyvíztisztító telep fejlesztése vállalkozási szerződés keretében – ajánlattételi felhívást közölt még 2012. augusztusában.

Ha minden dokumentáció és engedély a kivitelező birtokában lesz, az elavult szennyvíztisztító-telep építése elkezdődhet tavasszal..
SZUPERINFO.HU