Szent István város rehabilitáció Hódmezővásárhelyen

Szent István város rehabilitáció Hódmezővásárhelyen
Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság konzorcium keretében valósítja meg a korábban Szabadság tér szociális célú városrehabilitációja című Szent István Város Rehabilitáció elnevezésű pályázat kapcsán Bűnmegelőzési programsorozatot.

Soron következő program: Klobusitzky György, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának docense drogprevenciós előadást tart a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára 2013. április 22-én, hétfőn 14 órai kezdettel a Szent István tér 2. szám alatti épület tornatermében.

Az országosan elismert egyetemi oktató drogprevenciós előadása a drogos szerepről, annak lépéseiről a bekínálástól a drogambulanciás kezelésig stádiumokat ölel fel. Az előadás során ismertetésre kerül a hétköznapi napi fogyasztás valamint a hétvégi szórakozóhelyeken jellemző módozatok, különös tekintettel az ún. “diszkó balesetek” megelőzésének lehetőségére.

 

Az előadás célja az általános iskolákba járó tanulókra leselkedő „korosztályos veszélyek” bemutatása, módszerek a felismerésükre és a kivédésükre a közúti közlekedés, a környezetszennyezés területén, valamint a legális drogok – az alkohol, a koffein, a nikotin, a gyógyszerek – és az illegális drogok káros hatása, s e káros hatás csökkentésének lehetőségei. Az előadás szemléltető eszközökkel válik közelivé a diákok számára.

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a Regionális Operatív Program keretében meghirdetett szociális célú városrehabilitációt megcélzó, DAOP-5.1.2/C-09 kódszámú pályázati felhívásra pályázatát annak első fordulójára 2011. március 9-én, majd második fordulójára 2012. május 07-én nyújtotta be. A Támogató levél 2012. október 4. napján érkezett meg, melyben az igényelt támogatási összeg változatlanul hagyása mellett 694.444.867.-Ft-os támogatásáról biztosít az Európai Unió, a projekt teljes összköltsége 896 041 910.- Ft. A projekt konzorcium keretében valósul meg, melynek egyik tagja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, aki az „Összefogás a Szabadság tér biztonságáért” bűnmegelőzési program címmel mintegy két évig változatos programokat valósít meg, melynek célja a Szabadság tér, Szent István tér és környéküknek biztonságosabbá tétele, illetve az ott élők felvilágosítása, bevonása a bűnmegelőzésbe.

 

A projekt keretében a Tér hat társasháza, a Szent István téri Általános Iskola, a Szent István Király Plébánia, a Stadion öltözői, a Piac csarnok épülete, az utak, járdák, zöldfelületek újulnak meg 2014. december 31. napjáig.

 

(Bozsó Beáta – sajtóreferens)

 

 .
SZUPERINFO.HU