A jövő év előkészítése a fő téma

Akt.:
A szentesi önkormányzat november 23-án tartja 8. soros ülését a Városháza Dísztermében. Pénteken 14 órakor közmeghallgatással kezdődik a fórum, amelynek központi témája a 2013. évi költségvetési koncepció. A várhatóan 15 órakor kezdődő tanácskozáson 23 napirendi pontról tárgyalnak a képviselők.

Többek között tájékoztatót hallgatnak meg az önkormányzat 2012. I-III. negyedévi költségvetési gazdálkodásáról; a várost érintő, Délkelet- Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer által benyújtott pályázatokról.

Megvitatják a 2013. évi költségvetési koncepciót.

Módosítják a magánszemély kommunális adójáról szóló önkormányzati adórendelet – kismértékű emelést terveznek.

Tárgyalnak a gyermekétkeztetés intézményi térítési díjáról is, melynek változtatását – a jelentős norma megtakarítást figyelembe véve – jelenleg nem tartják indokoltnak. Ugyanakkor azt is elképzelhetőnek tartják, hogy jövőre, ha úgy változnak a feltételek a Központi Gyermekélelmezési Konyha Vezetője élhet a módosítási javaslatával. A magánszemély kommunális adójáról szóló rendelet előterjesztéséből az derül ki, hogy azt emelni tervezik.

Az Üdülőközpont szolgáltatási díjait is megvizsgálják Előreláthatóan az uszodai napijegyeknél – a kerekítések hatásán kívül – nem javasolják az árak változtatását. Az egyes bérletek árainál – egy-két eset kivételével – szintén nem javasolnak változtatást, de több kategóriánál – az idei tapasztalatok alapján – a forgalom növelése érdekében a jelenleginél kedvezőbb konstrukció bevezetését tartják célszerűnek. A kabinbérlet árának mérséklését tervezik.

(Szentesi Gyors) Szentes.
SZUPERINFO.HU