Virtuózok!?

Virtuózok!?
A virtuóz szónak van egy kis mellékzöngéje, ami a művészi átélés helyett elsősorban a technikai tudás fitogtatását emeli ki.

Aki viszont az ifjú komolyzenei tehetségeket felfedező műsort látta az MTV műsorában, ill. eljött a Szentesi Művelődési Központ és a Filharmónia által rendezett koncertre 2015. augusztus 17-én a Megyeháza Dísztermébe, annak egész mást jelent ez a szó. Olyan csodálatos zenei előadásokat hallhattunk itt, amelyek esetében a művészek életkorát akár el is felejthetnénk. Az csak külön megdöbbentő, hogy 13, 15, 20 éves fiatalok csalják elő ezt a gyönyörű zenét hangszereikből. Eljátszhatnánk azzal, hogy ha nem látnánk, ki játszik, feltűnne-e, hogy „gyermek” vagy felnőtt. De kár lenne behunyni a szemünket, hiszen ezek a kedves, tiszta átszellemült és néha huncut arcok külön élményt jelentenek.

A szentesi közönség (az eredeti programtól kissé eltérve) Gyöngyösi Ivett, Lugosi Dániel Ali, Szűcs Apor és Kiss Zoltán játékát hallhatta és láthatta élőben. Reméljük, sokszor visszatérnek még koncertezni hozzánk akkor is, ha már a vetélkedőtől függetlenül is ünnepelt érett művészek lesznek.

virtuozokSzentes.
SZUPERINFO.HU