Szerelemféltésből elkövetett gyilkosság pere kezdődött a Szolnoki Törvényszéken

Akt.:
Szolnok, 2013. január 25., péntek (MTI) – Megkezdődött a Szolnoki Törvényszéken a büntetőpere pénteken annak a most 34 éves szolnoki férfinak, aki a vád szerint 2011 októberében szerelemféltés miatt megfojtotta a barátját Szolnokon. A vádlott gyanúsítottként tett beismerő vallomásai ellenére az első tárgyalási napon tagadta a gyilkosság elkövetését.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség G. Zoltánt az előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés mellett tiltott pornográf felvétellel való visszaéléssel, valamint emberrablás előkészületének bűntettével is vádolja.

A vádirat alapján G. Zoltán 2008 végén megismerkedett egy akkor 13 éves törökszentmiklósi lánnyal, akivel két évvel később szexuális kapcsolatba került. Együttléteik során a férfi video-, illetve fényképfelvételeket készített barátnőjéről. A vádlott e tekintetben bűnösnek is vallotta magát, megjegyezve, hogy a felvételeket kettőjüknek készítette.

G. Zoltán a legsúlyosabb bűncselekményt, az emberölést a vádirat szerint szerelemféltésből azután követte el, hogy a lány 2011 nyarán már nem viszonozta a szerelmét, és a vádlott barátjához kezdett vonzódni. A két férfi viszonya akkor mérgesedett el, amikor kiderült, hogy a barátja is szexuális kapcsolatot létesített a kiskorúval.

A vádlott ekkor elhatározta, hogy megszünteti a szerelmi háromszöget. Az ügyészség szerint egy sörözőben annyi kábítószert kevert a barátja italába, hogy a sértett egy idő után védekezésre képtelenné váljon, majd ebben az állapotában a Széchenyi városrészi kutyafuttatónál megfojtotta.

A férfi tárgyalás nyitó napján nem ismerte be a gyilkosság elkövetését.

A harmadik vádpont szerint a vádlott emberrablást készített elő. Előzetes letartóztatása idején G. Zoltán a büntetés-végrehajtási intézetben szabaduló rabtársait egy levélben arra akarta rávenni, hogy a lányt rabolják el, tartsák őt fenyegetéssel fogva, és követeljenek tőle és családjától váltságdíjat. A lány a szabadságát a levél szerint akkor nyerné vissza, ha a vádlotthoz menne feleségül, aki ennek fejében kifizeti a követelt összeget. A vádlott a levelet átadta a bűncselekményre vállalkozónak, akinek 400 ezer forintot ígért. A börtöntársak azonban a bűncselekmény elkövetését meg sem kísérelték, a levelet átadták a hatóságnak.

A tárgyalás február 18-án a lány és családjának meghallgatásával zárt formában folytatódik.

 .
SZUPERINFO.HU