„Szerezzenek becsületet a magyar zászlónak”

„Szerezzenek becsületet a magyar zászlónak”
Az afganisztáni műveleti területre induló MH Biztosító Szakasz harmadik váltásának búcsúztató ünnepségét tartották november 4-én az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

Az ünnepségen mondott beszédében Takács Attila dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka arra kérte a külszolgálatra indulók családtagjait, hogy a küldetés sikeres teljesítése érdekében lelkileg támogassák szeretteiket.

IMG_0917vf

IMG_0922v

A parancsnok felhívta a figyelmet, hogy a hadszíntéren soha sincs két egyforma nap, folyamatosan változik, formálódik a helyzet és hozzátette: „Elvárom mindenkitől, hogy a legjobb tudásuk szerint hajtsák végre a feladataikat, de épségben és egészségesen jöjjenek haza mindannyian. Minden egyes katonától azt kérem, hogy ahogyan az eddigi missziókban is helytálltak, most is hozzanak tisztességet és szerezzenek becsületet a magyar zászlónak és a magyar katona nevének. Nem csak önmagukat fogják képviselni ebben a feladatban, hanem katonatársaikat, a katonai szervezetüket és a teljes Magyar Honvédséget is.”

IMG_0932vf
Az MH Biztosító Szakasz parancsnoka S. főhadnagy az ünnepséget követően elmondta: „A magyarországi felkészülést befejeztük, az átcsoportosításra a kontingens készen áll. A helyszínen a jelenleg szolgálatban lévő második váltással megkezdjük a kinti felkészülést és ezt követően átvesszük tőlük a feladatokat.”

IMG_0946v
A közel 30 főből álló MH Biztosító Szakasz többségében a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós lövészzászlóalj katonáiból áll, akik közül már sokan teljesítettek külszolgálatot műveleti területen.

IMG_0952vf

A szakasz feladata – a Mazar-e Sharif-ban létrehozott többnemzeti biztosító század részeként – az Északi Tanácsadói Parancsnokság (Train Advise and Assist Command – North – TAAC-N) alárendeltségébe tartozó tanácsadó csoportokszállítása és biztosítása lesz.

 

(Forrás: Búz Csaba hadnagy)

 

 .
SZUPERINFO.HU