Szinkronúszó vk – Orosz győzelem vasárnap délelőtt

A győztes orosz Varvara Szubbotina (k), mellette a második helyezett ukrán Jelizaveta Jakno (b) és a bronzérmes olasz Linda Cerruti a szinkronúszó világkupa egyéni szabadprogram versenye erdményhirdetésén a budapesti Duna Arénában 2018. május 20-án.
A győztes orosz Varvara Szubbotina (k), mellette a második helyezett ukrán Jelizaveta Jakno (b) és a bronzérmes olasz Linda Cerruti a szinkronúszó világkupa egyéni szabadprogram versenye erdményhirdetésén a budapesti Duna Arénában 2018. május 20-án. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – Az oroszok új tehetsége, Varvara Szubbotina az egész verseny eddigi legmagasabb, 95 feletti pontszámával nyerte meg az egyéni szabadprogramot a Budapesten zajló szinkronúszó világkupaversenyen. Legjobb magyarként Kiss Szofi hetedik lett.

A 17 éves Szubbotina teljesen elvarázsolta a Duna Aréna közönségét, ugyanis végtagjait bármilyen irányban és szögben képes hajlítani. Előadása során a sarka nagyjából nagyjából húsz másodpercenként tűnt fel a feje felett, olykor mindkettő.

“Nagyon örülök, hogy életem első felnőtt versenyén sikerült két aranyérmet nyernem, az eredménnyel is elégedett vagyok, de júliusban, a junior világbajnokságon még erősebb és még jobb leszek” – mondta Szubbotina, aki július 18. és 22. között újra szerepel majd a Duna Arénában.

Mögötte az ukránok csillaga, Jelizaveta Jakno lett a második, míg az olasz Linda Cerruti a harmadik, bár a másik ukrán, Anasztaszja Szavcsuk több pontot kapott, de az egy nemzet, egy rangsorolt induló szabály miatt előbbinek jutott a bronzérem.

A magyarok közül a várakozásoknak megfelelően Kiss Szofi kapta a legmagasabb pontszámot, ami közelít a 80-as határhoz, ezzel hetedik lett, míg Szabó Veronika 11., Rényi Liuca 13. helyen zárt.

Eredmények:

egyéni szabadprogram:

1. Varvara Szubbotina (orosz) 95,3330 pont
2. Jelizaveta Jakno (ukrán) 92,7999
3. Linda Cerruti (olasz) 90,5668

– MTI –.
SZUPERINFO.HU