Férfi kosárlabda NB I – Győzelemmel kezdett a címvédő Szolnok

Férfi kosárlabda NB I – Győzelemmel kezdett a címvédő Szolnok
Jászberény, 2013. március 7., csütörtök (MTI) – Idegenbeli győzelemmel kezdte meg szereplését a címvédő Szolnok csütörtökön a férfi kosárlabda NB I-ben, miután a középszakasz felsőházának első mérkőzésén könnyedén nyert Jászberényben.

Már elővételben elkeltek a jegyek, és a Jászberény telt ház – 900 néző – előtt fogadta a Bercsényi úti csarnokban az alapszakasz helyett a regionális Adria Ligában szerepelt Tisza-partiakat. A vendégek igazolták hírnevüket, és James Florence, valamint Brandon Gay révén már a nyitónegyedben elhúztak a sorozatban kilenc sikernél tartó Jászberénytől, amely negyedikként zárta az alapszakaszt. A második negyedben még inkább kiütközött a két csapat közötti különbség, 20 perc alatt 10 szolnoki tripla hullott a gyűrűbe, így a nagyszünetben már 32-53 volt az állás.

Fordulás után a házigazdák a válogatott Soós Gábor vezetésével tíz pontra faragták a különbséget (50-60), az utolsó játékrész 56-70-ről indult. A hajrára Báder Márton a mezőny legjobbjává lépett elő, és ismét tíz pont fölé nőtt az Olaj előnye, amely végül magabiztosan nyerte meg az április 20-ig tartó középszakasz nyitómeccsét.

Eredmény:

TOP COP Security Jászberény-Szolnoki Olaj KK 68-94 (11-26, 21-27, 24-17, 12-24)

————————————————————————–

legjobb dobók: Soós 14, Rakic 11, illetve Báder 19, Florence 16, Gay 12Szolnok.
SZUPERINFO.HU