Szabadidősport-Magyarország Vasárnap ismét városvédő futás Budapesten – ELŐZETES

Budapest, 2013. április 19., péntek (MTI) – Vasárnap 28. alkalommal rendezik meg Budapesten a Telekom Vivicittá városvédő futást, a főváros mellett idén Pécsen és Szolnokon is rajthoz állhatnak majd a futni vágyók, előbbi helyszínen jövő szombaton, utóbbin pedig jövő vasárnap.

A tavasz legnagyobb magyarországi szabadidősport-eseményén a hagyományoknak megfelelően mindenki találhat magának megfelelő távot: a 800 méteres családi futás mellett 3,2 (Minicittá), 7 (Midicittá) és 10 km-en (Vivicittá), illetve félmaratonon lehet rajtolni, de 3,2 km-es gyaloglás is teljesíthető. A program a félmaratoni versennyel indul 9.30 órakor, míg az utolsó szám a gyaloglás lesz 15.40-től.

A névadó szponzor egy technikai újdonsággal is kedveskedik futóknak, ugyanis kifejlesztette az ingyenes, első magyar nyelvű okostelefon-alkalmazást, amely segíti a tavaszindító városvédő versenyre való felkészülést, és a további futóedzések profi virtuális trénere. Futás közben az alkalmazás hangutasításokat és tájékoztatást ad, az időjárás-előrejelzés mellett statisztikákat készít az edzések eredményeiről, a fizikai felkészültségről, s az adatok a közösségi oldalakon megoszthatók.

A Vivicittá központja a tavalyi évhez hasonlóan a Margitszigeten lesz, de az útvonalon a fővárosban zajló útépítési munkálatok miatt változtatniuk kellett a szervezőknek. A verseny érinti az I., II., V., IX. és XIII. kerületek útvonalait, a Margit- és a Lánchidat.Szolnok.
SZUPERINFO.HU