Szpari – Hornyák bólintott, újabb három pont

Szpari – Hornyák bólintott, újabb három pont
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Alig március idusa után végre tavaszias idő várta a győriek nyíregyházi vendégjátékra kíváncsi szurkolókat. A másodosztályú foci bajnokság vasárnapi körében a Szpari és a vendég győri drukkerek egy szektorban szurkoltak kedvenceikért.

A meccs elején Kártik Bálint amolyan figyelmeztetésként próbált negyven méterről a kapura emelni, később közelebbről lőtt, mindkétszer sikertelenül. A hazaik birtokolták többet a labdát, a játékrész dereka után viszont már kiegyenlítettebb lett a játék.

Mindkét együttes szervezetten játszott, ám a támadójátékoknak egyik oldalon sem volt éle. A legnagyobb bravúrt Jova Leventének kellett bemutatnia, amikor Vasil Vaskheba közeli lövése megpattant egy védőn, és az eldőlő hazai kapusnak vissza kellett nyúlni a labdáért. A bravúr eredményeként nem zördült a háló sem itt, sem a másik oldalon.

A szünetben cserére szánta el magát Zoran Szpisljak, a hazaiak mestere és fiatal helyett ifjút cserélt, Starosta Dávidot Kovács Nobert vltotta. Jól indult a játékrész, hiszen egy pontos beadás után Hornyák Marcell bólintott és máris változtatni kellett az eredményjelzőn. A gól jót tett a mérkőzésnek, az első élidőhöz képest több helyzet volt, Jovának néhányszor bizonyítania kellett. Azt már nem igazán bánták a nyíregyházi szurkolók, hogy több gól nem született, mert ez azt jelentett, hogy zsinórban harmadszor nyertek kedvenceik és már negyven pontnál járnak.

Nyíregyháza Spartacus- Győr 1-0 (0-0)

Városi Stadion, 1500 néző, v.: Berényi (Punyi, Márkus).

Spartacus: Jova – Polényi, Fodor, Pejovic, Forró, Gulyás, Starosta (Kovács N., a szünetben (Ötvös 92.), Kártik, Gyurján, Rokszin (Nagy J., 83.), Hornyák. Vezetőedző: Zoran Spisljak

Győr: Horváth – Tóth, Vashkeba, Bagi, Völgyi (Kalmár 62.), Andric, Szimcso (Petró 68.), Tar, Vukasovic, Lovrencsics, Madarász. Vezetőedző: Király József

Gól: Hornyák (51.).
SZUPERINFO.HU