Szpari – Nem akarnak kapkodni

Akt.:
Fodor Ferencék (5) kemény napokon vannak túl
Fodor Ferencék (5) kemény napokon vannak túl - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Az új vezetőedző előbb a meglévő játékosokból akarja kihozni a maximumot.

Az NB II. 14. helyén telelő Nyíregyháza Spartacus csütörtök reggel tartott sajtótájékoztatót. Kozák Attila cégvezető elmondta, az új vezetőedző kinevezésével az a cél, hogy a Szpari stabilizálódjon, majd elinduljon a fejlődés útján. Az új tréner, Zoran Szpisljak is felszólalt.

– Az első feladat az, hogy közelebbről megismerjük az itteni játékosokat – beszélt a felkészülés eddigi menetéről az edző. – Az eddig eltervezett munkát el tudtuk végezni az időjárás ellenére. Arra készülünk, hogy a hétvégére mindenki képes legyen negyvenöt percet játszani. Az edzőtáborban a megfelelő fizikai terhelés mellett azt szeretnénk elérni, hogy még szervezettebb legyen a csapat.

A vezetőedzővel érkezett Purguly Árpád, aki amellett, hogy segíti a szakember munkáját, az akadémiával is tartja a kapcsolatot.

– Az akadémia vezetőjével, azonos nézeteket tudtunk kialakítani – kezdte a szakmai igazgató. – Bár Nyíregyháza nem kis város, nagyon lokálpatrióták itt az emberek. Szeretnénk kialakítani egy helyi fiatalokból összeálló törzset, látjuk, hogy vannak olyan utánpótlás-játékosok, akik hosszú távon örömet tudnak okozni a közönségnek. Ez minden fiatal számára nagy lehetőség és jelzés, hogy van lehetőségük itt futballozni, nem kell elvágyódni Nyíregyházáról.

– Ahogy szokott lenni a felkészülés eleje arról szól, hogy jó erőbe kerüljenek a játékosok – osztotta meg eddigi tapasztalatait Fodor Ferenc csapatkapitány.

Előre kell nézniük

– Kemény napokon vagyunk túl. A csapat gerince megmaradt, egy távozónk van (Pekár László – a szerk.), de ezzel nem szabad foglalkoznunk, előre kell nézni és dolgozni, hogy jobb eredményeket érjünk el.

Mint azt a vezetőedző elmondta, nem tervez nagy játékosmozgást.

– Most azzal foglalkozunk, hogy az itt lévő játékosok meg tudják mutatni a maximumot. Ha ez megtörtént, akkor kiderül, hogy kell-e erősíteni. Nem akarunk kapkodni, csak akkor szabad igazolni, ha pontosan tudjuk, milyen típusú játékosra van szükségünk – zárta szavait Zoran Szpisljak.

A Spartacus szombaton 11 órától a Városi Stadion műfüves pályáján játszik felkészülési meccset a Balmazújvárossal.

MK.
SZUPERINFO.HU