Tanévnyitó az Agria Közéleti Akadémián

Akt.:
Dr. Holló András alkotmánybíró nyitotta meg a Közéleti Akadémia új évét Fotó: Szántó György
Dr. Holló András alkotmánybíró nyitotta meg a Közéleti Akadémia új évét Fotó: Szántó György
 KÖZÉLET  Megtartotta évnyitó ünnepségét az Agria Közéleti Akadémia az Agria Universitas Egyesület Székházában a  Kertész úton, ahol húsz új tagot fogadtak az akadémia tagjainak sorába 2013-ra.

Ünnepélyes keretek között nyitották meg az Agria Közéleti Akadémia 2013-as tanévét. Az Agria Universitas Egyesület célja az egy éves képzéssel a politikai kultúra színvonalának emelése. Idén is húsz személy kapott lehetőséget a közélet számos területéről. Vannak a hallgatók között polgármesterek, járások hivatalvezetői, közintézmény-vezetők, civil és gazdasági szervezetek vezetői is. Csütörtökönként előadások, eszmecserék, neves szakemberekkel való konzultációk segítik a részvevőket naprakész és valóban használható ismereteket elsajátításában. Olyan témákat járnak körbe, mint az alkotmányozás, a politikai kommunikáció és politikai  marketing kérdése, valamint olyan közügyeket, mint például a gazdaság- és oktatáspolitika.

A megnyitó ünnepség díszvendége, Dr. Holló András alkotmánybíró köszöntő beszédében a XXI. század polgárának magatartását, morális tartását és a folyamatos tanulás fontosságát emelte ki. „Egy polgár toleráns, igényes, tiszteletben tartja a körülötte lévő rendet, ugyanakkor van kritikai szemlélete, amit kulturáltan fogalmaz meg, segítő szándékkal.” Bibó Istvánra hivatkozva az alkotmányíró kitért az olyan körök fontosságára, mint az Agria Közéleti Akadémia, ahol ki lehet beszélni az elvi, morális problémákat és segíti az embert, hogy alakítsa önmagát, létrejöjjön a polgár.

Az eseményen Dr. Demeter András, a Heves Megyei Kormányhivatal igazgatója, Rázsi Botond, Eger MJV alpolgármestere és Lőrinczné dr. Thiel Katalin, az Eszterházy Károly Főiskola rektor-helyettese is köszöntötte a résztvevőket. Az Agria Közéleti Akadémia hallgatóit Dr. Horváth Ágnes, az Agria Universitas Egyesület elnöke ünnepélyes keretek között, egyenként az Akadémia polgárává fogadta. Az elnök asszony beszédében köszönte meg Habis László polgármester és Eger város önkormányzata, valamint az Eszterházy Károly Főiskola támogatását az Agria Universitas Egyesület színvonalas működtetésében.

Az „Agria Universitas Egyesület követe” díjat Murányi Beatrix vehette át példaértékű közösségszervező munkájáért. Az elismerést minden évben az a volt akadémiai hallgató kapja, aki a közéletben láthatóan, érezhetően használják a képzés során szerzett ismereteket.

A megnyitó ünnepség után azonnal kezdődött az akadémiai tanév, a hallgatók az első előadáson vehettek részt. A képzés decemberben zárul, akkor vehetik át oklevelüket a sikerrel végzett hallgatók.

 

Tekintse meg az eseményről Szántó György képgalériáját!
www.fotoszanto.hu
.
SZUPERINFO.HU