Teibert Eszter nyerte meg az Újszínház Bodnárné-novellapályázatát

Teibert Eszter nyerte meg az Újszínház Bodnárné-novellapályázatát
Kihirdették az Újszínház Bodnárné-novellapályázatának eredményeit: a 16-25 éves korosztály számára kiírt verseny három díjazottja Teibert Eszter, Tóth Teodóra és Mirk Klára lett.

Nyirő József Jézusfaragó ember című drámájának előadása előtt vasárnap Jókai Anna Kossuth-díjas író, zsűrielnök, Dörner György igazgató és Pozsgai Zsolt művészeti vezető adta át a díjazottaknak a jutalmakat – szerepel a teátrumnak az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
    A novellapályázatra az Újszínház 16 és 25 év közötti fiatalok 1-3 oldalas pályamunkáit várta a darab történetéhez, a testvérviszályhoz kapcsolódva. A jelentkezők a testvéri kapcsolat, a testvéri szeretet és konfliktus témakörében adhatták be műveiket.
    A beérkező pályázatokat Jókai Anna elnökletével szakmai zsűri bírálta el, majd összesen 45 ezer forintot osztott ki az első három helyezett között. Emellett a sikeres pályázók jegyet nyerhettek a Bodnárné című előadásra és alkotásuk az Újszínház honlapján is megjelenik.
    Németh László Bodnárné című művét március 22-én mutatták be Dózsa László rendezésében és Bánsági Ildikó címszereplésével az Újszínházban.A művek az  Újszínház honlapján itt  olvashatók: 

http://www.ujszinhaz.hu/novellaeredmeny.php

Eszter novellája:

http://www.ujszinhaz.hu/novella01.php

,,A novella csodálatos érzékenységgel, megkapó és megható módon, ugyanakkor végtelen egyszerű eszközökkel ábrázol egy testvéri kapcsolatot, melyben az egyik testvér tragikus sorsot kapott az élettől – de a másik testvér szeretete megszépíti a mindennapjait. Ugyanakkor a formai megoldás is elsőrangú- a zsűri nevében teljes szívből gratulálunk Eszternek, és reméljük, hogy az írói pályán sok öröme lesz.”.
SZUPERINFO.HU