Tereprali országos bajnokság Himodon

Akt.:
Tereprali országos bajnokság Himodon
A tervezettnél egy héttel később ugyan (május 24-26.), és más versenyközponttal (Kapuvár helyett Himod), de megrendezik a tereprali országos bajnokság második futamát, ami azt jelenti, hogy az Opel Dakar Team párosának lesz lehetősége a magyar közönség előtt, hazai pályákon versenyezni.

Szalay Balázs és Bunkoczi László eredetileg is tervezte, hogy versenykörülmények között is beveti az Opel Mokkát a hazai pályákon, ám mivel úgy volt, elmarad a viadal, ez meghiúsulni látszott… A páros tagjai mindketten örülnek annak, hogy végül mégsem.

„Csalódott voltam, amikor hallottam, hogy elmarad a verseny, hiszen az időbeosztásunkba ez az egy hazai futam fért bele, és nyilván örültem, amikor meghallottam, hogy mégis lesz futam – mondta Szalay Balázs. – Fontosak nekünk a hazai szurkolók, és Himodon találkozhatunk velük, remélem, minél többen jönnek ma jd el a versenyünkre. Annak is örülök, hogy mivel a viadal a Közép-európai Zóna Trófea értékelésébe is beleszámít, népes mezőnyre számíthatunk. Ugyanis küzdeni úgy jó, ha minél többen hajtunk a győzelemre” – mondta Szalay.

A januári Dakar-ralira elkészült Opel Mokkát most először láthatja majd itthon, versenykörülmények között a magyar közönség.
A himodi verseny össztávja 449 kilométer, amelyből 320 kilométer a szelektív szakaszok hossza.

(Forrás: tereprali.hu)


Címkék: , ,


.
SZUPERINFO.HU