Terhes szerepben

Tenki Réka egy korábbi filmje bemutatóján
Tenki Réka egy korábbi filmje bemutatóján - © Fotó: AFP, John MACDOUGALL
Budapest – A debreceni születésű színésznő egy várandós extáncosnőt alakít következő filmjében.

A Coming out és a Poligamy című magyar filmek rendezője, Orosz Dénes egy romantikus vígjáték direktori székébe ült, s női főszereplőnek a cívisvárosi színésznőt választotta. Tenki Réka mellett még a Máthé Erzsi-díjas Mészáros Béla, valamint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Básti Juli kapott főbb szerepet. Az idén mozikba kerülő Mimi című filmben Mészáros Béla filmkritikust alakít, aki úgy próbálja boldoggá tenni unokamániás, de szívbeteg anyja, Emma néni (Básti Juli) utolsó napjait, hogy lefizeti a terhes szomszédját (Tenki Réka), játssza el a menyasszonyát. A csodával határos módon Emma néni mégis kap egy új szívet, így Gergőnek és Sacinak tovább kell játszania a boldog párt és a leendő szülőket.

Forgatási élmények

Tenki Réka egy öt hónapos terhes egykori sztriptíztáncosnőt alakít, aki szerepéről azt nyilatkozta az Origónak, hogy a karaktere próbálja újrakezdeni az életét, és azon dolgozik, hogy biztos családi hátteret teremtsen a születendő gyerekének. A forgatásról elárulta, ez az első film­főszerepe, ahol 30 napon keresztül forgatott és szeretné, ha a szeretet, az emberség és a humor, amit az alkotógárda képvisel, átjönne majd a nézőknek.

A rendező két nagyon fontos üzenetet kíván átadni a nézőknek a filmen keresztül. – Szeressük a szüleinket, valamint ne legyünk gyávák azt mondani egy lányra, hogy vele szeretném leélni az életem – mondta a rendező a Tények riportjában.

ND

Címkék: , , ,


.
SZUPERINFO.HU