Természettudományos diákkonferencia az Emlékpontban

Természettudományos diákkonferencia az Emlékpontban
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően az idén is az Emlékpontban rendezi meg a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola természettudományi diákkonferenciáját. A kistérség általános és középiskolás tanulói természet- és környezetvédelmi témákban tartanak előadásokat május 17-én, pénteken 9 órától a közgyűjtemény előadótermében.

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola szervezésében évente megrendezésre kerülő diákkonferencián a fiatalok 5-10 perces prezentációkat mutatnak be, ezúttal a biotermékekről, a gyurgyalagról, mint az év madaráról és a klímaváltozás tapasztalt hatásairól tartanak előadást a jelentkezők. Olyan globális problémákra is várják a szervezők a diákok megoldási javaslatait, mint az aszályos nyár hatása a természetes és az épített környezetre, van-e élet az olaj után vagy mi mindent kenünk a kozmetikumokkal az arcunkra? Az idei esztendőben idegen nyelvi szekciót is hirdettek, amelyben “Az vagy, amit megeszel” avagy adalékanyagok a készételekben, “A négy fő elem, mint alternatív energiaforrás” és “Energiatakarékosság, ahogy én csinálnám “témakörökben várják a látványos és informatív bemutatókat.

 

A rendezvényt Árva László iskolaigazgató és Rókus Ákos, a Polgármesteri Hivatal referense nyitja meg május 17-én, pénteken 9 órakor az Emlékpont előadótermében.

 

(Elek András – sajtóreferens)

 .
SZUPERINFO.HU