Testvéri szeretet

Akt.:
Tenki Réka (balról) és húga, Tenki Dalma
Tenki Réka (balról) és húga, Tenki Dalma - © Fotók: MTVA
Budapest – A Tenki-lányok akár a szakmai sikereken is tudnak osztozni.

A Duna Televízió Ridikül című napi beszélgetős műsorának stúdiójában tehetséges testvérek ültek, akiket Dióssy Klári műsorvezető arról kérdezett, hogy erőt ad, vagy nehezíti az adott pályát a testvér jelenléte.

A debreceni színész testvérpáros, Tenki Réka és Dalma között öt év a korkülönbség. A csaknem egyórás műsorban szóba került a testvérek eltérő személyisége is; más habitussal rendelkeznek, s olykor apró dolgok is konfliktushelyzeteket szülnek.

Most kezdünk igazán összenőni, hiszen hasonlóak a problémáink, és mindketten színészek vagyunk. Az évek elteltével kisimulnak a gyerekkori viták”

– mondta Dalma. Majd Réka mint idősebb testvér hozzátette: megvoltak annak idején a maguk csatái.

– Dalma az érzékenyebb, az elfogadóbb és a megértőbb kettőnk közül – emelte ki Réka. Húga a nővérében a türelmesebb és a vitahelyzetekben intelligensebb embert látja. A színészi pályán nincs helye köztük a féltékenységnek, sőt nem is rivalizálnak egymással. – Ha úgy adódik, megnézzük egymást a színházban is. Ha szóba jön egy szerep, akkor nagyon kritikus tudok lenni vele, és elfelejtem dicsérni – nevette el Réka.

A húga erre közbevágott, hogy nagyon sokat tanul tőle, sőt a nézők között sírni szokott, amikor a nővérét a színpadon látja. – Amikor az ember egyre idősebb lesz, ráébred, hogy aki mindig jelen lesz az életében, és szeretni fogja, az a testvére – mondta meghatottan Réka.

Dalma, a húga így folytatta ezt a gondolatmenetet: – Bármit el merek mondani a testvéremnek, és tudom, soha nem fog hátba szúrni. Ő az egyetlen ember, akiben feltétel nélkül megbízom.

ND


Tenki Réka egy korábbi filmje bemutatóján
Budapest - A debreceni születésű színésznő egy várandós extáncosnőt alakít következő filmjében. A Coming out és a Poligamy című magyar filmek rendezője, Orosz Dénes egy romantikus vígjáték direktori székébe ült, s női főszereplőnek a cívisvárosi színésznőt választotta. Tenki Réka mellett még a Má....
SZUPERINFO.HU