Tíz év, százmillió forint

Tíz év, százmillió forint
Magyarországon elsőként Gyenesdiáson jött létre olyan települési szintű turizmusirányítási rendszer, amelyben a felelősség és a döntéshozatal a vendéglátás tényleges szereplőinek kezébe került.


Immár 10 esztendeje, hogy helyi turisztikai vállalkozók és az önkormányzat közösen létrehozta a Gyenesdiási Turisztikai Egyesületet. A kitartó összefogás eredményeként a közösség számos területen ért el sikert: egyre biztosabb alapokra helyezték a tagok érdekképviseletét és a szakavatott turizmusmarketing megteremtését. Mindennek jegyében tartották az elmúlt hét végén a jubileumi ünnepséget. Szakmai kompetenciát mutat, hogy a példaértékű megalakulás óta az ország legkülönbözőbb részeiről kérik ki az egyesület szakmai véleményét, követik nyomon tevékenységét. A hatékony és eredményes munkának köszönhetően egyre többen ismerik fel a településen az összefogás fontosságát, amiről a folyamatosan növekedő taglétszám is tanúskodik.
A település turizmusa is önálló arculatot kapott a különböző márkaelemekkel, ezek egyike a település családbarát szimbóluma, a „Bala Toni” teknősbéka figura.  Sikeres a háromnyelvű „Jó reggelt Gyenesdiás” napi hírlevelük, mely a vendégek naprakész informálódását segíti. Saját, családbarát minősítési rendszert is bevezettek, mind a partner szálláshelyek, mind a vendéglátóhelyek körében.
Különböző pályázati forrásokból közel 100 millió forinttal sikerült az egyesület büdzséjét gazdagítani. A születésnapi ünnep jegyében a település egy zenélő órát kapott, melyet a községháza falán helyeztek el. H. Á..
SZUPERINFO.HU