Új sportpálya épül a Szigeti suliban is

Új sportpálya épül a Szigeti suliban is

sportpalya-foto-ujpest_opt

Tavasszal adták át Újpesten a Szigeti József Általános Iskola teljesen megújult tornatermét, most pedig egy többfunkciós sportpálya épül az iskola udvarán.

A márciusban átadott tornaterem Újpest Önkormányzata és a Kiss Lenke Kosárlabda Suli együttműködésében valósult meg. Wintermantel Zsolt polgármester átadóbeszédében már akkor említette, hogy még 2017-ben az iskola udvara is új külsőt kap, hamarosan pedig már el is készül az új, többfunkciós sportpálya.

– Újpest Önkormányzata rendkívül nagy hangsúlyt fektet az oktatási és egészségügyi intézmények karbantartására, fejlesztésére – mondja Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő. – Bár törvény szerint már nem az önkormányzat feladata lenne az iskolák modernizációja, az elmúlt években mégis az Új Széchenyi Terv, valamint a Hajrá, Újpest városfejlesztési program nyolc újpesti iskola korszerűsítését tette lehetővé. Többek között a Szigeti suli külseje is teljesen megújult, az épület új nyílászárókat és hőszigetelést kapott, elkészült a tornaterem, hamarosan pedig átadjuk az új sportpályát is.

Fotó: ujpest.huÉszak-Pest.
SZUPERINFO.HU