Több millió forint értékű Lego orosházi gyerekeknek

Több millió forint értékű Lego orosházi gyerekeknek
Az Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából értékes LEGO szállítmány érkezett a városban működő családok átmeneti otthonába (CSAO) egy sok éve tartó munkakapcsolat jóvoltából.

A Nem vagyok egyedül című (a krízis helyzetben élő, rászoruló családok megsegítését szolgáló) program kapcsán szakmai együttműködés van a dánok és az orosháziak között, ami négy éve tart. Most ez a partnerség ilyen formában is kamatozik. A DanChurchAid és a Lego Alapítvány jóvoltából részesült az intézmény a nagy értékű játék adományban. 

A Lego egyébként a világ tíz pontjára küld egy-egy konténernyi Lego és Duplo játékot, ennek az akciójának a része a Magyarországra érkezett szállítmány. Orosházán majd 2 ezer gyermek fejlesztő foglalkoztatására elegendő az érkezett mennyiségű játék.
Az adomány az átmeneti otthonban lakó gyermekek fejlesztését is szolgálja. Ám ami még nagyobb öröm, hogy a városban lévő valamennyi óvoda, bölcsőde, iskola is kapott a rengeteg Lego és Duplo játékból.
Az adományozók elérték a céljukat: eljutottak ezek a fejlesztő játékok valamennyi korosztályhoz és a közösségekbe járó rászoruló gyerekekhez is..
SZUPERINFO.HU