Tollaslabda Eb – Krausz a 32 között búcsúzott

Budapest/Huelva – Krausz Gergely a legjobb 32 között búcsúzott a tollaslabda Európa-bajnokság szerdai játéknapján a spanyolországi Huelvában.

A világranglistán 88., magyar bajnok Krausz a második fordulóban a rangsorban 53. Vlagyimir Malkovval mérkőzött, s két sima szettben, 33 perc alatt az orosz játékos győzött.

“Sokkal jobban játszott, mint amire számítottam. Kihozta a legjobbat magából, ebben biztos vagyok. Én viszont nem igazán…” – értékelt az MTI-nek Krausz. Hozzátette, hamar elfáradt fizikálisan, amit arra vezetett vissza, hogy az elmúlt időszakban sokat versenyzett, így kevesebb idő jutott az edzésre. – “Taktikailag meg tudtam csinálni, amit kellett, csak tüdővel nem bírtam. De úgy gondolom, hogy ha ma a legjobb játékomat hozom, akkor sem lett volna esélyem, mert ellenfelem tényleg alig hibázott.”

Kitért rá, három hónapos felkészülés következik számára a kínai világbajnokságig, arra fókuszál mostantól.

“Összességében örülök, hogy mentem egy kört, de az olimpiához több kell tőlem. Viszont úgy érzem, ez bennem van” – tekintett előre a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra a 22 éves pécsi versenyző.

Szerdán a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella duó is bemutatkozik a kontinenstornán. A nyolcaddöntőért sorra kerülő mérkőzésen ellenfelük, a svéd Amanda Högström, Clara Nistad kettős az esélyes.

Eredmények:

férfi egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Vlagyimir Malkov (orosz)-Krausz Gergely 2-0 (11, 8)

Később:

női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella-Amanda Högström, Clara Nistad (svéd) 18.15

– MTI –.
SZUPERINFO.HU