Tölts egy napot Picassóval a Kepes Intézetben

Tölts egy napot Picassóval a Kepes Intézetben
Nem kisebb művész, mint Pablo Picasso látogatott Egerbe, a Kepes György Művészeti Központba. Na jó, nem a túlvilágról jött kísérteni, szelleme mégis belengi a hajdani Fati Partust a francia költő, író, festő, színész, zeneszerző és filmrendező, Jean Cocteau fényképeinek jóvoltából.

Nem több ez a kiállítás, mint egyetlen együtt eltöltött nap lenyomata fényképeken. Még csak nem is fotókon, hanem kifejezetten az emlékfényképezés kategóriájába tartozó fényképezőgéppel való kattintgatásokból filmre varázsolt képeken. Mégis sokkal többet mondanak, sokkal többet mutatnak meg ezek az egyszerű dokumentumoknál messzebbre mutató, mélyebbre ásó fotográfiák. Mert beszélnek Párizsról, mesélnek művészetről, művészekről, azok mindennapjairól, esendőségükről, arról, hogy éppen olyanok, mint mi valahányan. S e felvételeken nem látható ugyan, mégis felsejlik az a szikra, mely az alkotót megkülönbözteti az egyszerű halandótól.

Igazi világpremier ez az egri tárlat, hisz ezeket a fotográfiákat eddig sehol nem láthatta a publikum így együtt. Ráadásul különböző gyűjteményekből származó Picasso-művek is színesítik a kiállítást. A fotók, a képek, a rajzok és más dokumentumok izgalmas kirándulásra invitálják mindazokat, akik ellátogatnak a Kepes Intézetbe.

Tekintse meg képgalériánkat!.
SZUPERINFO.HU