Törvénysértő volt a zárt ülés

Törvénysértő volt a zárt ülés
Decemberben az MSZP Rábaközi Szervezete  elnöksége állásfoglalást adott, amelyben Dr Turi György polgármestertől választ, a megyei kormányhivataltól kivizsgálást vártak az iskolák működtetéséről szóló zárt üléssel kapcsolatban.

Kifogásolták, hogy ebben a témában nem tartható zárt ülés, és a város közvéleményének joga van tudni, hogy milyen alternatívák közül, milyen indokok alapján milyen döntést hoz az önkormányzat a város iskoláiról. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kornányhivatal elvégezte a törvényességi vizsgálatot, aminek eredményét megküldték a csornai szocialistáknak. Az MSZP Rábaközi Szervezete ezzel kapcsolatban közleményt adott ki, amit az alábbiakban közlünk:

A csornai önkormányzatban 2010 októbere óta ádáz harcot vív egymással a FIDESZ és a Korona Polgári Együttműködési Egyesület frakciója. Az egymással harcoló jobboldali csoportok közt még nem hirdethetünk győztest, csak egy vesztes van, Csorna város. Ha azonban a közvélemény elől kell valamit eltitkolni, gyorsan megszületik az egyhangú határozat, mint a decemberi testületi ülésen.

Az MSZP Rábaközi Szervezet elnöksége számára megnyugtató, hogy a Kormányhivatal törvényességi vizsgálata igazat adott nekünk, hogy abban a kérdésben nem lehetett volna zárt ülést tartani, sőt azt is kimondta, hogy azon a módon, ahogy azt a zárt ülést elrendelték, még jogszerű okkal sem tehették volna meg. 

A törvénysértés tehát megtörtént. Számunkra mégis inkább az a fontos, hogy a Kormányhivatal arra kötelezte az önkormányzatot, hogy az általa zártnak hitt ülés jegyzőkönyvét a nyílt ülés jegyzőkönyvébe be kell építeni, és nyilvánosságra kell hozni.

A zárt ülés után kérdéseket tettünk fel Dr Turi György polgármesternek, amikre természetesen nem kaptunk választ. El fogjuk olvasni a jegyzőkönyvet, és reméljük, kiderül számunkra, hogy miért döntöttek úgy az iskolákról, és talán kiderül az is, hogy mit akartak előlünk eltitkolni. 

Ha megismertük a testület által zártnak hitt ülésen elhangzottakat, és azzal kapcsolatban további mondandónk van, természetesen azt is nyilvánosságra hozzuk.

 

(részlet a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal leveléből).
SZUPERINFO.HU