Tragédia Miskolc határában – Szakértői véleményekre vár az ügyvéd

  04 nov 2017

Miskolc – Dr. Nikházy László, a kamiont vezető férfi ügyvédje szerint szakértői véleményekre van még szükség, hiszen a szerteágazó, atipikus ügy kiterjedtebb ismereteket igényel, s véleménye szerint nem lesz elég egy hónap a teljes feltárásra.
Az ügyvéd az összetettséget arra alapozza, hogy az eddigi bizonyítás azt tárta föl, a kamion minimálisan meghaladta az adott útszakaszon megengedett sebességet. Az a kérdés, ennek van-e szerepe a balesetben, azaz, ez okozta-e a szerencsétlenséget, vagy alacsony sebességnél is szétkapcsolódhatott volna a szerelvény? Szerinte nincs, de ezt a szakértő deríti ki. Hogy miért vált szét a vontató és a pótkocsi, annak megállapításához pedig speciális szakértői segítség kell.

Videó: Tények

– Nincs megállapítható hiba a járművezető terhére, nincs olyan körülmény, amely feltárható lenne azon túl, hogy az ügyészi előterjesztés szerint a szerelvény összekapcsolódásának, rögzítésének ellenőrzése esetleg elmaradt a részéről. Viszont a terhelt a meghallgatáson feltárta valamennyi mozzanatát a szerelvény összekapcsolásának, s ha azt úgy végezte el, szerintem nincs olyan mulasztás, amely összefüggne a szerelvény szétválásával – magyarázta dr. Nikházy László.
ÉM-TB


dsc_5414



[related-post post_id=”3668763″]
[related-post post_id=”3668191″]
[related-post post_id=”3667328″]
[related-post post_id=”3666804″]
[related-post post_id=”3666420″]
[related-post post_id=”3666093″]