Tudásod a Jövőd!

Tudásod a Jövőd!
360 informatikai és idegen nyelvi képzés indult el a Tudásod a Jövőd! programban – tájékoztatta a Szuperinfo.hu-t a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Kormánymegbízotti Kabinet közvetítésével.

 A „Tudásod a jövőd!” projekt keretében 360 informatikai és idegen nyelvi képzés már elindult, január 22-én pedig újabbak jelennek meg. A programnak köszönhetően minimális önerő mellett százezren vehetnek részt idegen nyelvi és informatikai képzésben 2014 augusztusáig.

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal a már 24 képző intézménnyel aláírt megállapodáson túl további 83 együttműködési megállapodást kötött, s a képzések meghirdetése is ütemezetten halad.

Magyarországon korábban még nem volt példa olyan horderejű és kedvezményes felnőttképzési programra, mint a „Tudásod a jövőd!”. Minimális önerő befizetésével bárki idegen nyelvi és/vagy informatikai képzésen vehet részt, aki betöltötte a 18. életévét és nem áll középiskolával, felsőoktatási intézménnyel tanulói/hallgatói jogviszonyban (kivételt jelentenek a költségtérítéses képzésben résztvevők), így több ezer ember kap komoly esélyt a fejlődésre.

A kormány bruttó 90 ezer forintos keretösszeggel támogatja az idegen nyelvi és informatikai oktatás ezen formáját. A támogatás a költségek 95-98%-át fedezi. A hátrányos helyzetű kistérségekből jelentkezőknek csak 2% önrészt kell befizetniük, a többieknek 5%-ot. A felnőttképzési program kiemelten kezeli a munkanélkülieket, a kismamákat, a legszegényebb környezetben élőket és a 45 év felettieket.

Az élethosszig tartó tanulás jegyében a jelentkezésnek nincs felső korhatára. A következő két évben az ország egész területén összesen 300 képzőhelyen lehet kedvezményesen tanulni..
SZUPERINFO.HU