Frissítve:

Új híd, megújuló híd

Dr. Kurucz András, az Egri Városfejlesztési Kft. igazgatója, Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője és Kiss Zoltán, kiemelt útügyi ügyintéző tájékoztatta a közvéleményt az aktuális munkákról. Dr. Kurucz András, az Egri Városfejlesztési Kft. igazgatója, Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője és Kiss Zoltán, kiemelt útügyi ügyintéző tájékoztatta a közvéleményt az aktuális munkákról.
Megújul a város az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekt segítségével, melynek címe „Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja”, ÉMOP-3.1.2/C-09-2f-2011-0001, melyet az Európai Unió és a Magyar Állam 3,067 milliárd Ft-tal támogat.

hiba beküldése

Mint egy felújítás, átalakítás alatt álló településrészen, a mi belvárosunkban is egyre növekszik a felvonuló munkagépek által elfoglalt terület. Hozzá kell szoknunk, hogy ez csak fokozódni fog a következő egy évben. Tudjuk, hogy ez mindannyiunk számára kihívást jelent, ezért kérjük az egriek figyelmét, megértését, türelmét – fogalmazott sajtótájékoztatón Tuza Róbert, az egri Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának vezetője.
Tuza Róbert bejelentette, hogy a jelenlegi Centrum parkolóból a Lenkey Általános Iskola felé vezető Gerl Mátyás utcai gyaloghidat február 14-én, csütörtökön 8.30-kor lezárják, és munkaterületté nyilvánítják.

A szolgáltatói kábelkiváltásokat követően a rossz állapotú szerkezetet napokon belül elbontják, hogy helyére egy új, szélesebb, impozánsabb átkelőt emelhessenek.

©

Kiemelte: az egri autósok, gyalogosok érdekében cselekednek akkor is, amikor egyes, felújítás alá kerülő részeket lezárnak a forgalom elől. Fontos, hogy jól haladjon a munka („zavartalanul dolgozhasson a mester, mert annál hamarabb távozhat”), másrészt az egri polgárok, fiatalok, belvárosi iskolába induló gyermekek biztonsága szempontjából is elemi érdek, hogy a munkaterületeket jól elhatároljuk, ne engedjük a forgalmat egy-egy építési-bontási rész közelébe. Tuza Róbert utalt arra is, hogy február 20. után a Szúnyog-közi parkoló szinte teljes egészében munkaterületté válik, egy új, hangulatos park kialakításának első lépéseként elkezdődik ugyanis a Csizmadia-szín bontása, amely várhatóan egy hónapig fog tartani.. 

Átépítik a Gerl utcai gyaloghidat

©

Eger történelmi belváro-sának 5 milliárd Ft-os fejlesztési programjában számos értéket őrzünk meg az enyészettől, és új tereket, parkokat, hidakat emelünk – mutatott rá dr. Kurucz András, az Egri Városfejlesztési Kft. igazgatója. 

Kiemelte, hogy a most lezárt Gerl utcai híd helyén egy teljesen új, korszerű gyalogos átkelő épül. Ez az építmény egyszerre szolgálja majd a Szúnyog-köz megújulását, az Eger patak köztéri és zöldfelületi funkciójának erősítését, valamint erősíti a gyalogos kapcsolatot a Dobó tér és a környező közterek között. A híd a tervek alapján 18,06 méter hosszú, 5,42, illetve 8,84 méter közötti szélességű lesz, és a nyári szünetben megújuló homlokzatú Lenkey Iskolához, valamint egy teljesen új, immár közösségi funkciót betöltő parkba vezet majd. Az átkelőnek fontos szerepet szántak a tervezők, hiszen ez az építmény „kiülő”, „megálló” hely lehet a rehabilitáció után.

Épül a Fazola-híd az Eger patak fölé

Február 11-én megkezdődött az Eszperantó sétány mentén egy új gyalogoshíd építésének előkészítése.

A kivitelező az Eger patak bal oldalán, a Kis Zsinagóga mellett bontotta meg a támfalat, s a napokban már ennél a projektelemnél is elkezdődik a munka jól követhető, érdekes része. Az építendő híd kéttámaszú, egynyílású, monolit vasbeton lemez, konzolos acél főtartós szerkezettel kiegészítve.

A híd szabad nyílása 10,725 méter hídközépen mérve, 10,25 méter befolyási oldalon, 11,20 méter kifolyási oldalon. Létrehozásának költsége meghaladja a 10 millió forintot, a kivitelezés határideje nyár közepe.

A kis hidacska megépülésének köszönhetően a Fazola, vagy Hibay utcából az Eszperantó sétányra jutni csupán néhány lépés lesz, és ez megújítja majd a belvárosban járók, különösen a környéken élők, vagy dolgozók mindennapjait. Különösen akkor igaz ez, ha belegondolunk, hogy az egykori Stella étterem helyén – és közvetlen környezetében – a városképbe illő, igényes pihenőparkot hoznak létre.

További munkálatok is folynak már

©

A hídépítéssel egy idő-ben több területen is folynak a munkálatok Eger belvárosában: a Vár főbejáratához közeli, egy-kori Valide Sultana fürdő területén – a védőtető alatt – már elkezdték a szakemberek a páratlan régészeti értékek megmentését. 

Az Irgalmasok kápolnája, mely a Minaret mellett áll, szintén restaurálásra szorul. A munkák elkezdése már csak az időjárás függvénye. Hasonlóról számolhatunk be a Minorita templom homlokzati felújítása kapcsán: az állványozás kedvező időjárási körülmények esetén azonnal kezdődik.További hírek a Eger kategóriából
Hétvégi országos sportműsor
Budapest - A fontosabb hétvégi hazai sportesemények. tovább »
Új helyre költözött az egri okmányiroda – kormányablak nyílt Egerben
2015. október 9-én bezárt az egri Szvorényi utcai okmányiroda. Funkcióját teljes egészében a Barkóczy u. 7. [...] tovább »
Földhöz juthatnak a gazdák – megkezdődött az árverési hirdetményi időszak
A Magyar Állam, mint tulajdonos nevében és képviseletében eljáró Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) a [...] tovább »
Csütörtökön kezdődik a Korunk zenéje fesztivál
Budapest, 2015. szeptember 30., szerda (MTI) - Csütörtökön kezdődik a Korunk zenéje fesztivál, amely az idén a [...] tovább »
Élményalapú programozó iskola nyílik gyerekek számára
A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Itt a lehetőség, hogy olyan [...] tovább »
Töltse le a 2015-ös falinaptárat!
Az egri Szuperinfó falinaptárával nem marad le a fontos eseményekről! tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Tizenöt ország nyolcvan játékosa a budapesti kopogós Eb-n
Budapest - Szombaton és vasárnap a Marczibányi téri Ormai László Csarnokban, illetve a Népligetben található [...] tovább »
Kislétán döntetlen, Nyírpazonyban szoros meccs
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Asztalitenisz: Donic megyei csapatbajnokság, 8. forduló. tovább »
Labdapattogásra fegyverropogás
Nyíregyháza - A Hungarian Open tízméteres nemzetközi sportlövő-versenyt rendezik meg a Continental Arénában. tovább »
Rédli András erődemonstrációt tartott a legnanói vk döntőjében
Budapest - Nyolc év után nyert ismét világkupa-versenyt Rédli András, aki elmondása szerint a párbajtőrözők [...] tovább »
Forma–1 – Mennyei környezetben ér véget
Abu-Dzabi - Ismét egy nagyon hosszú idény végéhez érkeztünk, aminek egy csendes levezetése következik a [...] tovább »
BL: nem mehetnek biztosra a Kékek
Barcelona, Torinó - A Juve–Barca derbi mellett is láthatunk csemegének ígérkező összecsapásokat a szerdai [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása