Új lehetőségek a megváltozott munkaképességű emberek előtt

Új lehetőségek a megváltozott munkaképességű emberek előtt
Sikerrel pályázott megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, és „rehabilitációs akkreditációs tanúsítványt” szerzett az egri önkormányzati tulajdonú Agria-Humán Közhasznú Nonprofit Kft.

A rehabilitációs foglalkoztatásról ismert, nyomdát, papírüzemet, varrodát működtető, és a szelektív hulladékgyűjtésben a Városgondozás Eger Kft-vel partnerségben együttműködő cégnél több mint 400-an dolgoznak. A Kft működése nem csupán városi, de térségi problémát is kezel, helyi lakosok mellett sok megváltozott munkaképességű embert foglalkoztatnak itt a környező településekről is.

Eger város Közgyűlése a január 31-i, ez évi első ülésén tájékoztatást kapott arról, hogy az Agria-Humán Kft. a jelentősen megváltozott szabályozás szerint pályázott, és sikerrel szerepelt, így elnyerte a jogot arra, hogy a jövőben is foglalkoztathasson megváltozott munkaképességűeket. A nyertes pályázat 450 fő alkalmazásáról szól, az egy munkavállalóra jutó támogatást rögzítő szerződést január 30-án írták alá Budapesten, így tudható, hogy megközelítőleg félmilliárd forintos állami támogatásról van szó.

A mozgássérültek, vagy más fogyatékkal élők foglalkoztatásának feltételei jelentősen változtak az elmúlt időszakban, jelen kontraktus egy évre szól és egy „teszt-időszak” kezdetét jelenti, 2013. szeptemberében újra kell pályázni a foglalkoztatási jogért, ám a sikeres vállalkozások ekkor már három éves ciklusra kapják meg a foglalkoztatási engedélyt..
SZUPERINFO.HU