Új mentéstechnikai eszközöket adtak át a szentesi mentőállomáson

Új mentéstechnikai eszközöket adtak át a szentesi mentőállomáson
A Szentes Kistérségért Mentőalapítvány számlájára befolyt összegből a mentőállomás számára mentéstechnikai eszközöket vásároltak, melyeket ünnepélyes keretek között vehettek át 2013. február 27-én a mentőállomás dolgozói.

 

  • 2 db buscarol mentőtáska, amelyben az életmentéshez legszükségesebb eszközöket tartják a mentőgépkocsikon.
  • 1 db kombi táska, ez két táska teljes felszerelését képes elnyelni és mellé még be lehet zsúfolni egy kis oxigén palackot is. Ez nagyon hasznos több szabad kéz marad és kényelmesebb vinni is a felszerelést.
  • 3 db mini water jel készlet (ez egy speciális égés elleni zselé – nagyon hatékony égett sérülteknél – kis kiszerelésekben, mini flakonokat és kis átitatott kötszerek, sterilen csomagolva, tartalmaz, így nem kell kisebb égéseknél kibontani a teljes testes water jel kötszert, elég a kicsit használni).
  • 3 db végtag rögzítő vákuum sín készlet. Minden készletben 3 db vákuum sín van, három különböző méretben (kézre, lábra, kisebb kézre vagy kisebb lábra való). A vákuum sínt ráigazítják a sérült végtagra és ezután kiszívják belőle a levegőt, így rögzül a sérült végtag, védve van a további sérüléstől, szállítási traumától.
  • 1 db twin pumpa. Ez egy váladékszívó berendezés, amely kézzel is hajtható és vákuum segítségével folyamatosan a megfelelő erővel képes szívni a nem kívánt váladékot (vért, hányadékot…). Mivel twin-iker azaz két egyforma tartállyal rendelkezik, nagyobb a kapacitása és erősebb is mint a hagyományos taposó szívók, az elődjei.
  • 1 szerszámos táska – a legalapvetőbb kulcs és szerszám armadával.
  • Ezek mellett még sikerült beszerezni gyermek pulzoxy mérőket. Gyermekek szállításánál ez egy alapvető monitorozási eszköz. Mutatja percenként mennyit dobban a szívük és hogy százalékosan mennyire jó az oxigénellátásuk.
  • Vérnyomásmérőket, vércukor mérőket és 3 db oxystabil szettet is kapott a mentõállomás. Az oxystabil, szintén egy sínszerű, végtag rögzítésére alkalmas eszköz.

A Szentes Kistérségért Mentőalapítvány ezúton is köszöni az adományozók segítségét, ha lehet, a jövőben is támogassák az alapítvány működését.

Adószámuk: 18145838-1-06.
SZUPERINFO.HU