Új mikroszkóppal gyarapodhat a szolnoki Hetényi kórház nefrológiai osztálya

Új mikroszkóppal gyarapodhat a szolnoki Hetényi kórház nefrológiai osztálya
Szolnok, 2013. március 20., szerda (MTI) – Egy régóta cserére szoruló mikroszkóp helyett új eszközt vásárolhatnak a szolnoki Hetényi kórház nefrológiai osztálya számára a város ipari parkjában működő az Eagle Ottawa Hungary kft. adományozásának köszönhetően – jelentette be Bene Ildikó főigazgató szerdán, a gyógyító intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Az adományozó nevében Bryn Kahrl ügyvezető igazgató elmondta, a vállalatnál hagyomány, hogy minden év végén gyűjtést rendeznek dolgozóik körében, és az így összegyűlt pénzt, amelyet a cég kiegészít, nemes célra ajánlják fel. Ezúttal a magas szakmai színvonalon működő Hetényi kórházra esett a választásuk – tette hozzá.

Rédl Jenő osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a vesegyógyászattal foglalkozó 19 ágyas, havonta átlagosan több mint félezer embert ellátó nefrológiai osztályon a betegek vizeletének vizsgálata kiemelt fontosságú. A pontos szerkezeti meghatározáshoz elengedhetetlen a megfelelő minőségű mikroszkóp, és a jelenlegi közel 40 éves és már cserére szorul.

Az intézmény az általa 2011-ben létrehozott “Hetényi Géza Kórházért” Alapítványon keresztül szerzi be az új vizsgálati eszközt..
SZUPERINFO.HU