Új szín a csokoládépalettán

  20 jan 2018

Zürich – Egy svájci cég megalkotta a negyedik típusú, rózsaszín csokoládét.
Lassan hozzá kell szoknunk, hogy nemcsak tej, ét- és fehér csokoládé létezik, hanem rózsaszínű is: a Barry Callebaut nevű kakaó- és csokoládékészítő cég 13 év próbálkozás után előállította a rubin csokoládét. A rózsaszín árnyalatú masszából a Nestlé készít csokit, először a japán és a koreai piacra, de terveik szerint még az idén a világ számos piacán, így Magyarországon is bevezetik. Azért nagy szenzáció az új szín a csokiimádók körében, mert a legutóbbi felfedezés az 1930-as években megalkotott fehér csokoládé volt, ám az, a nevével ellentétben nem csoki, mivel előállításához nincs szükség a barnás színt adó kakaó-száraz­anyagra, csak a kakaóvajra. A pink csoki rubin kakaóbabból készül, íze nem tejes, nem édes, a kakaóbab gyümölcsös ízjegyei dominálnak benne.
– KM –


[related-post post_id=”3738642″]