Új vágópont épül Fábiánsebestyénben

Akt.:
A helyi adottságokra, és igényekre tervezett vágópont alapkövét helyezte el csütörtökön Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára Fábiánsebestyénben.

A későbbiekben egy húsüzemmel is kiegészített beruházás 44 millió forintos összköltségéhez 25 millió forintot nyert pályázaton a Kinizsi 2000 Mg. Zrt. és a társtulajdonos Fábiánsebestyén Község Önkormányzata.

A 2010-ben alakult Fábiánsebestyéni Húsüzem a nagyüzemi állattartás, továbbá a családi gazdaságok kiszolgálására és igényeire, a helyben készült, egészséges húsáru előállítására létesült.  A vágópontot úgy tervezték meg, hogy önállóan is működőképes legyen, de egy következő ütemben új húsüzem működését is hozzá lehessen kapcsolni. A tervek szerint az új vágópont a településről és térségéből érkező állatok – szarvasmarha, sertés, juh és kecske – az előírásoknak minden szempontból megfelelő vágását szolgálja. Az új vágóponton bérvágást is vállalnak a környékbeliek számára.

Az államtitkár az alapkőletételi ünnepségen kiemelte: a LEADER pályázat keretében meghirdetett támogatás célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának fejlesztésével, vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzemek, illetve élelmiszeripari vállalkozások versenyképessége. Beszédében kitért arra, hogy az unió közös agrárpolitikáját (KAP) érintő brüsszeli tárgyalásokon Orbán Viktor miniszterelnök határozottan kiáll a magyar érdekek mellett – olvasható a közleményben. 

Forrás: MTI.
SZUPERINFO.HU