Újabb havazás!

Január 16-án az esti óráktól egy délnyugatról északkelet felé haladó mediterrán ciklonból egyértelműen hó halmazállapotú csapadékra számíthatunk. Somogy megyében 18-20 óra között kezdődik a havazás, amelynek következtében 10-12 centiméter vastag friss hóréteg képződhet reggelig.
A téli időjárás következményeinek kezelésében érintett szervezetekkel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság főügyelete folyamatosan tartja a kapcsolatot, a gyors reagálás és a fennakadások elkerülése érdekében.
 
Ismét felhívjuk az úton közlekedők figyelmét, mielőtt hosszabb útra indulnak, az érintett útszakasz járhatóságáról mindenképpen érdeklődjenek az útinformnál. Csak a téli útviszonyokra felkészített, téli gumiabroncsokkal felszerelt járművekkel induljanak el. Az esetlegesen felmerülő hosszabb várakozási idő megkönnyítése érdekében vigyenek magukkal meleg ruhát és meleg védőitalt. A csomagtartókban elhelyezett hólánc és lapát a hóátfúvásos útszakaszokon segítheti a továbbhaladást. A balesetek elkerülése érdekében fokozott figyelemmel, helyesen megválasztott sebességgel közlekedjenek. Tartsanak biztonságos követési távolságot az előttük haladó jármű mögött. Maradjanak éberek, lassítsanak le és tartsák uralmuk alatt a gépkocsit! Vezessenek körültekintően és óvatosan!
 
A járdák síkosság-mentesítéséről az ingatlan tulajdonosának, kezelőjének, használójának kell gondoskodnia. Ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület tisztítása az ő feladata.
 
Ha elakadnak a 105-ös segélyhívó számon kérhetnek segítséget.
(Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)


.
SZUPERINFO.HU