Frissítve:

Újabb koronák a hévízi szálláshelyekre

Újabb koronák a hévízi szálláshelyekre
Hévíz önkormányzata a magánszállás kiadók körében 2016-ban vezetett be minőségfejlesztési célú pályázati rendszert, mely igazolhatóan, érdemben segíti elő a magasabb kategóriájú kínálatot.

hiba beküldése

A támogatást igénylők köré­ben a város a befizetett üdülőhelyi díj összegéből juttat vissza fejlesztésekre a magánszálláshely kiadóknak. Ez ma már ösztönöz arra is, hogy a szállásadók megszerezzék a minőségi besorolást tanúsító koronás védjegyet. A gyakorlat országosan példaértékű lett, azt egyre több önkormányzat alkalmazza. Tavaly már 3 hévízi szolgáltató szerezte meg a védjegyet, idén ezt eddig további 6 szobakiadó nyerte el, számukra a tanúsítvány átadására november 16-án kerül sor a városházán. Az ünnepélyes eseményt házigazdaként köszönti Papp Gábor polgármester, jelen lesz Horváth Orsolya, a Hévízi TDM Egyesület elnöke, a Magánszállásadók Országos Szövetsége részéről dr. Mörk László elnök, fürdővárosi képviseletben Lajkó Ferenc, a Hévízi Szobakiadók Szövetsége elnöke.
Jelenleg további 5 szálláshely minősítése vár elfogadásra. Az önkormányzat a befolyt idegenforgalmi adókból 16 millió forint keretösszeget különít el a 2018. évi költségvetésében ezen pályázati célra. A felhívás az indulás évétől tartalmazza azt a feltételt, hogy a harmadik évtől a pályázó rendelkezzen koronás szálláshely minősítéssel, vagy igazolnia kell, hogy a minősítést már elindította. Ennek költségei a pályázatban elszámolhatók, így azok plusz kiadást nem jelentenek. Idén már többen beépítették ezt a költséget a pályázatba és elindították a minősítés folyamatát.
2019-re vonatkozóan már csak azok a magánszálláshely kiadók vehetnek részt a pályázati rendszerben, akik minősített szálláshellyel rendelkeznek. Az eddigi gyakorlat kellő felkészülési lehetőséget jelentett a minősítés megszerzéséhez, mindemellett továbbra is minden segítséget megkapnak hozzá a szállásadók a Hévízi TDM Egyesülettől..
SZUPERINFO.HU
Login2


Autentificati-va sau adaugati un comentariu pe TION.ro

Autentificati-va pe TION.ro:
Elfelejtetted a jelszavad?

Comentati pe TION.ro:

Completati numele si e-mailul dvs. in casutele de mai sus pentru a putea comenta ca utilizator neinregistrat.

Új felhasználó regisztrálása