Újabb majdnem száz embert bocsátottak el Kapuváron

Akt.:
Újabb majdnem száz embert bocsátottak el Kapuváron
Egy hónappal a Kapuvári Húsnál kezdődött leépítés után a gyárat üzemeltető másik társaság is elbocsátotta alkalmazottai zömét.

A két cég felszámolóbiztosa szerint a “Kapuvári Bacon 92” alkalmazottjának zöme egy hete megkapta felmondólevelét. Csupán fél tucatnyi alkalmazottat tartanak továbbra is állományban, ők adminisztrációval, állagmegóvással, őrzés-védelemmel kapcsolatos feladatokat látnak el a felszámolás ideje alatt is. – közölte az MTI

December elején, két hónappal a Kapuvári Hús után rendelte el a Kapuvári Bacon felszámolását is a Győri Törvényszék, amely novemberben minősítette első fokon fizetésképtelennek a társaságot.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Cégközlönyben közzétett végzése szerint egy szeptemberben benyújtott kérelem alapján rendelte el a bíróság a felszámolást. A társaság kijelölt felszámolója – akárcsak a másik cég esetében – a Hitelintézeti  Felszámoló Nonprofit Kft., és a felszámolóbiztos személye is ugyanaz. A Kapuvári Hús szeptemberben állt le, felszámolását októberben rendelték el. A gyárat működtető másik cég, a Kapuvári Bacon, november végén jelentette be, hogy alkalmazottait elbocsátja..
SZUPERINFO.HU