Újabb megyei selejtező forduló a labdarúgó Magyar Kupában

Akt.:
Az Alsózsolca (sárgában) az Ózd csapatát fogadja szerdán 17.00-tól
Az Alsózsolca (sárgában) az Ózd csapatát fogadja szerdán 17.00-tól - © Fotó: Ádám János
Borsod-Abaúj-Zemplén – Hat megyei selejtezőt játszanak a mai napon a labdarúgó Magyar Kupában.

A 2018/19-es évad Magyar Kupa sorozatában a szerdai napon a megyei selejtező 2. fordulójának mérkőzéseit játsszák. Összesen hat meccset rendeznek, a párharcokból a győztes együttesek jutnak tovább (amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény – függetlenül a csapatok osztályba sorolásától –, hosszabbítás nincs, a továbbjutás a büntető­pontról végzett rúgásokkal dől el) a jövő hét szerdán sorra kerülő 3. fordulóba, amelynek a tétje már az országos főtáblára kerülés.

Mint ismert: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei selejtezőkből összesen 3 együttes jut a főtáblára, ahol 128 csapat lesz, köztük az NB-s gárdák, akiknek nem kell megyei selejtezőt játszaniuk.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a megyei selejtezők három együttesével összesen 11 borsodi gárda szerepel a főtáblán, a Mezőkövesd Zsóry FC, a Diósgyőri VTK, a Kazincbarcikai SC, a Putnok FC, a Cigánd SE, a Termálfürdő Tiszaújváros, a ­Tállya KSE és a Sajóbábonyi VSE helye már biztos (az NB III-as Diósgyőri VTK tartalék azért nincs a felsoroltak között, mert tartalék együttesek nem indulhatnak az MK-ban). Ez utóbbi csapatok az évad első Magyar Kupa-mérkőzéseit a szeptember 22–23-i hétvégén játsszák.

ÉM


Mai MK-program

17.00: Parasznya – Edelény

17.00: Bőcs – Felsőzsolca

17.00: Bükkzsérc – Bogács

17.00: Alsózsolca – Ózd

17.00: Gesztely – Hidasnémeti

17.00: Encs – Mád.
SZUPERINFO.HU