Újra gyűjtenek, a pilótát is meg akarják keresni

Cardiff – Újabb kutatás indulhat Emiliano Sala repülőgép-balesete kapcsán, miután a lezuhant roncsban a futballista testét megtalálták ugyan, a pilótáét viszont nem. David Ibbotson családja most közösségi finanszírozásban próbál pénzt gyűjteni, hogy másodszor is újrainduljon a keresés – számolt be róla az nso.hu.

Mint ismert, január 21-én a Nantes-ból Cardiffba igazoló Salát a walesi fővárosba szállító repülőgép eltűnt a radarról a La Manche fölött. A hivatalos keresést négy nap múlva leállították, ám később közösségi finanszírozással és magánadományokból folytatták, így február 3-án megtalálták a lezuhant gépet.

A roncsban azonban csak egy test volt, mint utóbb kiderült, az argentin labdarúgóé. A pilótáét, David Ibbotsonét viszont nem lelték meg, ezért családja közösségi finanszírozásban gyűjt pénzt a kutatás folytatásához. A kitűzött 300 ezer font csaknem fele február 11-ére már összejött. Hasonlóan az első kutatáshoz, többek közt a PSG francia sztárja, Kylian Mbappé is adakozott, a válogatott futballista 27 ezer fonttal járult hozzá a költségekhez.

HBN.
SZUPERINFO.HU