Uniós támogatásból bővítették a tiszafüredi Kossuth Gimnázium épületét

Szolnok, 2013. március 14., csütörtök (MTI) – Több mint 300 négyzetméter alapterületű épülettel bővült a tiszafüredi Kossuth Gimnázium annak a projektnek a keretében, amely döntően az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg – közölte Dorcsákné Papp Márta pályázati referens az MTI-vel.

A több mint 300 millió forint értékű fejlesztés 95 százalékát az EU finanszírozta, a 2010-ben sikeresen pályázó tiszafüredi önkormányzat önerőként a fennmaradó 5 százalékot fedezte.

Az idén 45 éves tiszafüredi gimnázium annak idején 360 diák befogadására alkalmas iskolaként épült meg, napjainkban már csaknem dupla annyi fiatalt oktatnak ott. A tanítás eddig nemcsak tantermekben, hanem szertárakban, klubszobákban, illetve a központi épülettől mintegy 500 méterre, szükségtantermekben folyt – ismertette Dorcsákné Papp Márta.

A projekt keretében 304 négyzetméternyi alapterülettel bővítették az épületet, 9 tanterem, 3 csoportszoba és egy előadó épült a szükséges mellékhelyiségekkel. A bejárati épületrész homlokzati szigetelést kapott, az iskola külsejét felújították.

Kosdi Attila tervező elképzelései alapján a kiviteli terveket Mike Ferenc készítette, a kivitelezést az egri Imola Konstrukt Kft. végezte. A város pénzügyi helyzete miatt kétszer rövid időre leállították a munkálatokat, de végül sikerült határidőre befejezni a munkát..
SZUPERINFO.HU