Ünnepi adománygyűjtés Hódmezővásárhelyen a HLKC szervezésében

Ünnepi adománygyűjtés Hódmezővásárhelyen a HLKC szervezésében
Rengeteg játék és ruhanemű gyűlt össze a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club által szervezett adomány-gyűjtésen, melynek a közelgő karácsony adott kiemelt aktualitást. Egyesületünk kezdeményezésére sportolóink, vezetőink és a clubhoz közelálló magánszemélyek használt, de jó állapotú játékokat és ruhaneműket ajánlottak fel rászorulók részére.

Az adományok a Magyar Mária Rend segítségével, közreműködésével jutnak el helyi nagycsaládok és nélkülöző gyermekek részére.

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club vezetése ezúton köszöni sportolóinak és hozzátartozóiknak a segítséget, bízunk benne, hogy sok rászoruló család és kisgyermek karácsonyát sikerült még szebbé tennünk.

 Az összegyűlt ajándékokat Egyesületünk utánpótlás-játékosai adták át Sárainé Kovács Ágnes, a Magyar Mária Rend hódmezővásárhelyi képviselője részére, aki gondoskodik azok megfelelő helyre jutásáról.

 Sárainé Kovács Ágnes, a Magyar Mária Rend helyi képviselője: „A Magyar Mária Rend 2009. április 12-én alakult meg, a 2005 óta működő nemzetközi Mária Rend részeként. A Rend alapítványának célkitűzései között szerepel a rászoruló családok, nehéz körülmények között élő idősek, gyermekotthonok, anyaotthonok támogatása. Egyik alapelvünk, hogy ott hatunk ahol vagyunk, tehát mindegyikünk a saját lakóhelyén tevékenykedik, igyekszik segíteni.

Hódmezővásárhelyen két éve szervezünk gyűjtéseket és biztosítunk állandó támogatást néhány sokgyermekes családnak, és helyi óvodáknak. Segítséget kérni mások számára, és megélni, hogy milyen sokan adakoznak önzetlenül mindig nagyszerű érzés.

A Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club karácsonyi akciója, különösen példa értékű. Az egyesület szellemi nevelésének része, hogy a gyerekeket megtanítja odafigyelni egymásra és csapatként kitartóan küzdeni. Most pedig ezek a sikeres és életerős lányok, időt és energiát szántak olyan kortársaikra, akik elesettebbek, nehezebb körülmények között élnek, esetleg sérültek vagy betegek. Köszönöm szépen mindazoknak a helyi családoknak és gyerekeknek a nevében, akikhez az ünnepig eljutnak ezek szépen becsomagolt karácsonyi ajándékok, és a sok meleg téli holmi.”.
SZUPERINFO.HU