Utazzunk biztonságban!

Utazzunk biztonságban!
Ön tudta, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya közel sem nyújtja ugyanazokat a szolgáltatásokat, mint egy utasbiztosítás?

Ne ezen spóroljunk!

Sajnos a legtöbb turista csak a saját kárán tanul, és akkor döbben rá az utasbiztosítás által nyújtott védelem hiányára, amikor már megtörtént a baj. Ne essen ebbe a hibába, hiszen az utasbiztosítás a szerződésben meghatározott feltételek teljesülése esetén már napi 300 Ft-ért, vagyis egy csésze kávé áráért megvásárolható. Megfelelőt válasszunk! 

A biztosítási csomag kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy nem mindig a legdrágább biztosítás a legjobb, érdemes alaposan megvizsgálni a szolgáltatásokat (akár internetes oldalak segítségével), és így kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő csomagot. A biztosítás több összetevőből áll, a leggyakoribb szolgáltatások közé tartozik az egészségügyi segítségnyújtás és biztosítás, az esetleges betegségek/balesetek esetén a beteg gyerek látogatása, a felmerülő szállásköltségek megtérítése, a gépjárművel kapcsolatos segítségnyújtáshoz tartozó szolgáltatások, a balesetbiztosítás, a poggyászbiztosítás és az úti okmányok pótlása, a poggyászkésedelem, a jogvédelmi segítségnyújtás és biztosítás és végül, de nem utolsósorban a felelősségbiztosítás. Külön csomagot találhatunk a téli sportokkal kapcsolatos utazások, a búvárkodás, valamint az egyszerű barangolás esetére is. 

Utazás előtt… 

Nagyon fontos indulás előtt ellenőrizni a személyes irataink érvényességét, hiszen néhány országba nem engednek be minket, ha az útlevél lejárata 6 hónapon belül bekövetkezik, és ez adott esetben elég nagy kellemetlenségekkel járhat. Európa számos országán belül elegendő a személyi igazolvány az utazás során, ám figyelni kell rá, hogy a 14 éves kor alatti gyerekeknek mindenképpen útlevélre van szükségük. Amennyiben gépjárművel utazunk, akkor feltétlenül szükség lesz nemzetközi zöldkártyára (a kötelező biztosítás nemzetközi megfelelője), amely a kötelező biztosítás mellé ingyenesen igényelhető..
SZUPERINFO.HU