Űzzük el a telet, gondot, bajt!

Űzzük el a telet, gondot, bajt!
Télbanyaűző Maskarádé elnevezéssel először, gyakorlatilag immár második alkalommal szervez  Tapolca  hagyományos télűző farsangi programot.


Az intézménytől kapott előzetes tájékoztatás szerint e hó 23-án, 15 órától forraltborfőző versennyel indul útjára a vidám programsorozat. A maskarás felvonulás ezúttal a Pelion szállodától indul és a Fő- téren ér véget, ahol a legszebb jelmezeket kiválasztják és jutalmazzák majd. Nem maradhat el a városi kiszebáb égetés sem, ahol a fánkok mellé kínált gondűző cédulákat és saját kiszebábjaikat is elégethetik a résztvevők. A régi néphit szerint ugyanis, a kiszebáb elégetése megszabadítja az embereket minden bajtól, gondtól.
 A rendezvényt a város iskolás, óvodás és kulturális csoportjai folklórműsorral színesítik majd. Tavaly bebizonyította a rendezvény, hogy van létjogosultsága, hiszen több százan vettek részt rajta és a hangulat is remek volt.
A városi télűző farsang ötlete Boczkó Gyulától, a Tapolca Városért Egyesület elnökétől származik, aki először vetette fel, hogy a Tanúhegyek Egyesülete által sok éve megrendezett és sikeres Forraltborfőző versenyt „továbbfejlesszék”. Az ötlet akkor meghallgatásra talált a város legfontosabb civil szervezetei, az önkormányzat döntéshozói és a Tamási Áron Művelődési Központ vezetése körében, és nagy érdeklődéstől övezve meg is valósult. A jól sikerült télűző program hozta magával az idei folytatást.T.L..
SZUPERINFO.HU