2017.04.21 14:28; Frissítve: 2017.04.21 14:28


A nap receptje: egybesült csirkemáj

A nap receptje: egybesült csirkemáj © Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza – Ha kész, csak simán vágjuk fel, mintha egy tortát szeletelnénk.

Hozzávalók:

  • 12 db csirkemáj
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj

Elkészítés:

A májakat megtisztítjuk, törlőn szárítjuk. A tojásokat sóval habosra keverjük. A májakat egyben meglisztezzük, majd ugyancsak egyszerre belerakjuk a tojásba. Zsemlemorzsával bőven megszórjuk, picit megkavarjuk. Ezt a májas masszát egyben a felforrósított zsiradékba öntjük, és tartaléklángon lefedve pirosra sütjük az egyik oldalát, majd egyben megfordítva a másik oldalát is. Mint a tortát, úgy szeleteljük, ha kihűlt. Finom, mutatós, nem száraz.

– Szántó Istvánné, Furta –

hiba beküldése




Belépés



Elfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása