2018.02.9 09:29; Frissítve: 2018.02.9 18:53


Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”

Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”
Miskolc – Több mint 500 végzős hallgató vette át csütörtökön és veszi át pénteken a diplomáját a Miskolci Egyetemen.
hiba beküldése

– A magyar népi bölcsesség úgy szól, ki mint vet, úgy arat. A vetés és aratás körforgása az egyetemi életre is igaz. Önök, hallgatók és mi, oktatók négy-öt évvel ezelőtt elültettük a magvakat, és most eljött az aratás, azaz a diplomaátadás ideje – fogalmazott dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora köszöntőjében, az intézmény csütörtök délelőtti diploma­átadó, ünnepi szenátusi ülésén.

A Műszaki Anyagtudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar több mint 200 hallgatója öltözött ünneplőbe ezen a napon, hogy a sok-sok tanulás és munka eredményét jelentő oklevelét átvehesse.

Az egyetem vezetője úgy folytatta: – A diplomaátadás azonban nemcsak hallgatóink és családtagjaik számára életük egyik legjelentősebb eseménye, hanem higgyék el, az egyetem dolgozói számára is ünnep, hiszen bizonyítéka annak, hogy az elmúlt években sikeresen láttuk el a fel­adatunkat.

diploma-oszto-unnepseg07-st

Szerencsések

Az ünnepségen részt vett Gondos Judit közigazgatási államtitkár is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, a diplomaátadón megjelent hallgatók szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen jó egyetemet választottak, jó szakmát szereztek, ráadásul mindezt olyan időszakban tették, amikor a fiatalok korszerű szaktudására nagy szüksége van a gazdaságnak.

diploma-oszto-unnepseg22-st

Szívesen fogadják

– Azt tapasztaljuk, hogy a munkáltatók az önökhöz hasonló, jól képzett munkaerőt szívesen fogadják, és gyorsan el is kapkodják. Remélem, hogy hazánk gazdasági teljesítménye és a jelenlegi gazdasági környezet egyre több és jobb lehetőséget kínál önöknek is – fogalmazott az államtitkár, kiegészítve azzal: amikor egy-egy hazai vagy külföldi beruházó helyet keres, elsőként azt mérik fel, hogy ott van-e elég szakképzett munkaerő. Ezért rendkívül fontos, hogy a gazdaság szereplői és az egyetemek szorosan együttműködjenek. Erre a Miskolci Egyetem kiváló példa – emelte ki az államtitkár.

Jelezte: a hallgatók frissen megszerzett tudása csak rövid ideig lesz teljes értékű, hiszen gyorsan változó világunkban, a digitalizációs korszakában minden munkavállalónak lépést kell tartania a fejlődéssel. Gondos Judit arra biztatta a fiatalokat, hogy igyekezzenek megőrizni diplomájuk értékét, szerezzenek tapasztalatokat, fejlesszék tovább tudásukat, és törekedjenek arra, hogy szakmájukban tartozzanak a legjobbak közé. Végül arra biztatta a végzett hallgatókat, hogy forduljanak a közigazgatás felé is, hiszen jelenleg az ágazatban 200 üres álláshelyre keresnek kollégákat.

– Hegyi Erika –

diploma-oszto-unnepseg25-st


Friss diplomával a kézben

Maksa Bence: – Jogász szakon végeztem. A jövőről már van elképzelésem, lassan körvonalazódik, hogy hol fogok dolgozni. Én nagyon jól éreztem magam az egyetemi évek alatt. Sikerült többször eljutnom külföldre Erasmus program segítségével. Ezt mindenkinek ajánlom. Azt még nem tudom, hogy nekem való-e ez a pálya, amit 18 évesen választottam, majd kiderül. Volt osztálytársaim más úton indultak, és tapasztalom, hogy mérnökként magasabb fizetésre számíthatnak. Most úgy tűnik, hogy ők vannak előnyben, de ez idővel változhat.

Bruckner János: – Számomra lassan teltek az egyetemi évek, és nehéz volt a jogász képzés. A nehézséget az adta, hogy levelezőn végeztem a tanulmányaimat, és bizony nem volt könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulással. Most az autóiparban dolgozom, de valószínűleg ez változni fog. Az álláshirdetéseket böngészve láttam, hogy jogászként sok lehetőségem van. Hogy mennyi lesz a fizetés? Látom, hogy nagy különbség van munkahely és munkahely között. Több embertől hallottam már, hogy a befektetett energia nem kifizetődő.

diploma-oszto-unnepseg28-st


alberlet1_650
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy hét múlva lezárul a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje. Az érdeklődési kör és a megálmodott karrier mellett számos szempont szerint mérlegelhetnek a diákok, mielőtt eldöntenék, hogyan tovább. A fővárosi intézmények igen népszerűek, a magas...További hírek a Nagyvilág kategóriából
Videó: Felhőnek álcázta magát az UFO, de a HD kamera csúnyán lebuktatta
USA - Ez lett ám az emlékezetes kamerateszt: a felvételt készítő lány Floridában, a Vero Beach-en próbálgatta [...] tovább »
Japán legnagyobb korallzátonyának mindössze egy százaléka egészséges
Washington - Japán legnagyobb korallzátonyának mindössze egy százaléka egészséges - derült ki egy új [...] tovább »
Százhuszonnégy új fajt találtak a bolíviai Madidi Nemzeti Parkban
La Paz - Befejeződött a világ egyik emberi beavatkozástól legkevésbé érintett térsége, a bolíviai Madidi [...] tovább »
Brexit – Több mint tízezer brit vette fel a német állampolgárságot az utóbbi két évben
Berli - Tízezernél is több brit állampolgár vette fel a német állampolgárságot az utóbbi két évben - [...] tovább »
Az Európai Bizottság 166 milliárd eurós költségvetést tervez jövőre
Brüsszel - Az Európai Bizottság előterjesztette a 2019-re vonatkozó uniós költségvetési tervezetet, amelynek [...] tovább »
A medvepopuláció szabályozására kötelezte a román parlament a kormányt
Bukarest - Úgynevezett beavatkozási kvóta megállapítására kötelezte a román parlament a bukaresti [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Csúfosan zárta az idényt a DVSC-TVP
Debrecen - Szétesően, mélyen a tudása alatt játszott a DVSC-TVP, melynek nem is lehetett más a vége, csak egy [...] tovább »
Kisvárda Master Good SE – Gólzáporral kezdtek és zártak
Kisvárda - A szezonzáró mérkőzésen magabiztos győzelmet aratott a kisvárdai női kézilabda-csapat. tovább »
Videó: Megvolt az idei utolsó DVSC-suliroadshow
Debrecen - Kuti Krisztián, Barna Szabolcs és Dombi Tibor képviselte a klubot a Dózsa György Általános Iskolában. tovább »
Serie A – Maurizio Sarri vezetőedző távozott a Napolitól
Budapest/Nápoly - Maurizio Sarri vezetőedző szerdán távozott a Napoli labdarúgócsapatától. tovább »
Férfi röplabda Európa Liga – Újabb magyar vereség
Budapest - A magyar férfi röplabda-válogatott 3-1-re kikapott Albánia csapatától az Európa Liga ezüst [...] tovább »
Északi-sarkvidéki jégkorongmérkőzést szervez Fetyiszov
Moszkva - A globális felmelegedés veszélyeire figyelmeztetve jégkorongmérkőzést szervez jövőre az [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása