2018.02.9 09:29; Frissítve: 2018.02.9 18:53


Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”

Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”
Miskolc – Több mint 500 végzős hallgató vette át csütörtökön és veszi át pénteken a diplomáját a Miskolci Egyetemen.
hiba beküldése

– A magyar népi bölcsesség úgy szól, ki mint vet, úgy arat. A vetés és aratás körforgása az egyetemi életre is igaz. Önök, hallgatók és mi, oktatók négy-öt évvel ezelőtt elültettük a magvakat, és most eljött az aratás, azaz a diplomaátadás ideje – fogalmazott dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora köszöntőjében, az intézmény csütörtök délelőtti diploma­átadó, ünnepi szenátusi ülésén.

A Műszaki Anyagtudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar több mint 200 hallgatója öltözött ünneplőbe ezen a napon, hogy a sok-sok tanulás és munka eredményét jelentő oklevelét átvehesse.

Az egyetem vezetője úgy folytatta: – A diplomaátadás azonban nemcsak hallgatóink és családtagjaik számára életük egyik legjelentősebb eseménye, hanem higgyék el, az egyetem dolgozói számára is ünnep, hiszen bizonyítéka annak, hogy az elmúlt években sikeresen láttuk el a fel­adatunkat.

diploma-oszto-unnepseg07-st

Szerencsések

Az ünnepségen részt vett Gondos Judit közigazgatási államtitkár is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, a diplomaátadón megjelent hallgatók szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen jó egyetemet választottak, jó szakmát szereztek, ráadásul mindezt olyan időszakban tették, amikor a fiatalok korszerű szaktudására nagy szüksége van a gazdaságnak.

diploma-oszto-unnepseg22-st

Szívesen fogadják

– Azt tapasztaljuk, hogy a munkáltatók az önökhöz hasonló, jól képzett munkaerőt szívesen fogadják, és gyorsan el is kapkodják. Remélem, hogy hazánk gazdasági teljesítménye és a jelenlegi gazdasági környezet egyre több és jobb lehetőséget kínál önöknek is – fogalmazott az államtitkár, kiegészítve azzal: amikor egy-egy hazai vagy külföldi beruházó helyet keres, elsőként azt mérik fel, hogy ott van-e elég szakképzett munkaerő. Ezért rendkívül fontos, hogy a gazdaság szereplői és az egyetemek szorosan együttműködjenek. Erre a Miskolci Egyetem kiváló példa – emelte ki az államtitkár.

Jelezte: a hallgatók frissen megszerzett tudása csak rövid ideig lesz teljes értékű, hiszen gyorsan változó világunkban, a digitalizációs korszakában minden munkavállalónak lépést kell tartania a fejlődéssel. Gondos Judit arra biztatta a fiatalokat, hogy igyekezzenek megőrizni diplomájuk értékét, szerezzenek tapasztalatokat, fejlesszék tovább tudásukat, és törekedjenek arra, hogy szakmájukban tartozzanak a legjobbak közé. Végül arra biztatta a végzett hallgatókat, hogy forduljanak a közigazgatás felé is, hiszen jelenleg az ágazatban 200 üres álláshelyre keresnek kollégákat.

– Hegyi Erika –

diploma-oszto-unnepseg25-st


Friss diplomával a kézben

Maksa Bence: – Jogász szakon végeztem. A jövőről már van elképzelésem, lassan körvonalazódik, hogy hol fogok dolgozni. Én nagyon jól éreztem magam az egyetemi évek alatt. Sikerült többször eljutnom külföldre Erasmus program segítségével. Ezt mindenkinek ajánlom. Azt még nem tudom, hogy nekem való-e ez a pálya, amit 18 évesen választottam, majd kiderül. Volt osztálytársaim más úton indultak, és tapasztalom, hogy mérnökként magasabb fizetésre számíthatnak. Most úgy tűnik, hogy ők vannak előnyben, de ez idővel változhat.

Bruckner János: – Számomra lassan teltek az egyetemi évek, és nehéz volt a jogász képzés. A nehézséget az adta, hogy levelezőn végeztem a tanulmányaimat, és bizony nem volt könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulással. Most az autóiparban dolgozom, de valószínűleg ez változni fog. Az álláshirdetéseket böngészve láttam, hogy jogászként sok lehetőségem van. Hogy mennyi lesz a fizetés? Látom, hogy nagy különbség van munkahely és munkahely között. Több embertől hallottam már, hogy a befektetett energia nem kifizetődő.

diploma-oszto-unnepseg28-st


alberlet1_650
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy hét múlva lezárul a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje. Az érdeklődési kör és a megálmodott karrier mellett számos szempont szerint mérlegelhetnek a diákok, mielőtt eldöntenék, hogyan tovább. A fővárosi intézmények igen népszerűek, a magas...További hírek a Humor kategóriából
Videó: Bud Spencerrel és Terence Hill-lel még a Star Wars is ütősebb lenne!
A parádés előzetes a Bud Wars (Continuavano a chiamarli Jedi), azaz a Bud Wars (Akiket Jediknek hívtak) című [...] tovább »
Videó: Nagy pénztárca, nagy fail – Bénázások, amik egy vagyonba kerültek
Összedőlő ház, lezuhanó telefon, törött sportautók, hajók és motorok: a most következő emberek saját [...] tovább »
Videó: A pillanat, mikor a kamionsofőrnek elege lesz mindenből
A kamionosok élete nem könnyű, nem csoda, hogy néha egyszerűen eléri őket a gondolat: elég mindenből! Az [...] tovább »
Fotók: A téli olimpia 15 legpoénosabb jól elkapott grimasza
Kétség sem fér hozzá, hogy a téli olimpiai korcsolyázók közé a sportág legtehetségesebb és [...] tovább »
Videó: Kitömött mosómedvével hozta a frászt lányára egy kegyetlen apuka
USA - A net sztárja lett a visszavonult raleigh-i rendőr. tovább »
Videó: Cseppet sem átlátszó trükk a mozipénztárnál
USA - Két srác a klasszikus ballonkabátos csellel akart megspórolni egy mozijegynyi pénzt. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Phjongcshang 2018 – Német arany a férfi négyes bobosoknál, holtverseny a második helyen
Phjongcshang - Német aranyérem született a férfi négyes bobosoknál a phjongcshangi téli olimpia vasárnapi [...] tovább »
Phjongcshang 2018 – Curling: dobogósok, éremtáblázat
Budapest, Phjongcshang - A curling dobogósai és éremtáblázata a phjongcshangi téli olimpián. tovább »
Phjongcshang 2018 – Svéd siker női curlingben
Phjongcshang - Svéd aranyérem született női curlingben a phjongcshangi téli olimpián. tovább »
Tőrt kap ajándékba az ötvenéves vadász
Ófehértó - A 2017-es év utolsó apróvadas vadászatát december 30-án rendezte meg az ófehértói Völgyfű [...] tovább »
DVSE: kezdődhet az örömjáték
Debrecen - Az Eger ellen vág bele a küzdelmekbe a felsőházban a DVSE csapata. tovább »
Közösen lógnak a szeren
Timár - Nagyon sokat számít, hogy teljes az összhang kettejük között. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása