2018.04.11 15:04; Frissítve: 2018.04.11 15:04


Ellátatlanul halt meg az édesanya Miskolcon, emberöléssel vádolták meg a fiait

Egy korábbi tárgyaláson Egy korábbi tárgyaláson - © Fotó: SZB
Debrecen, Miskolc – Az egyik fiút elítélték, a másikat felmentették első fokon.
hiba beküldése

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak édesanyja közös háztartásban lakott fiaival. Az asszony egészségi állapota az évek során egyre jobban leromlott, többször is kórházi kezelésre szorult.

2014 márciusában a nőt a kórházi kezelés után otthonába bocsátották, az orvos szerint sem volt életveszélyes állapotban. A másodrendű vádlott ebben az időszakban más ügyben őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba került. Ekkortól a sértett ellátása, gondozása nem állt módjában. A kórházban előírták, hogy a sértett háziorvosát keressék fel, az idős asszony ápolási vagy szociális intézményben történő elhelyezéséről gondoskodjanak. Utóbbit az elsőrendű vádlott nem teljesítette, de továbbra is együtt élt édesanyjával, és észlelte azt, hogy egyre rosszabb egészségi állapotban van, segítségre van szüksége.

A fiú több alkalommal felajánlotta anyjának a kórházi ápolást, mert úgy ítélte meg, hogy ott jobb ellátásban részesülne, de a nő ezt elutasította. A halálát megelőzően gyakorlatilag mozgásképtelen volt, önállóan nem volt képes étkezni és folyadékot magához venni. Lesoványodott, már nem kommunikált. Ekkor a fiának kötelessége lett volna orvost hívni. Ezt azonban elmulasztotta.

Halálának időpontjában súlyosan leromlott, elhanyagolt fizikai állapotban volt, amelynek kialakulásában a nem megfelelő gondozásnak, ápolásnak, táplálásnak szerepe volt, de nem zárható ki az elhunyt elutasító magatartása, esetlegesen a táplálék vissza­utasítása sem.

A halálának bekövetkezése megfelelő gondozással, rendszeres, tartós táplálkozással, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel valószínűleg elkerülhető lett volna. Amennyiben időben célszerű, szakszerű orvosi kezelésben, ápolásban részesült volna, az élete nagy valószínűséggel megmenthető lett volna.

Fellebbeztek a döntés ellen

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék tavaly októberben Cs. Ferenc elsőrendű vádlottat emberölés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, Cs. Gábor másodrendű vádlottat azonban az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól bűncselekmény hiányában felmentette. Az ítélet ellen az ügyész nyújtott be fellebbezést.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa hétfőn kezdte el tárgyalni az ügyet.

ÉM-SZB


Mindkét vádlottat a börtönből vezették elő az ítélethirdetésre
Miskolc - Ellátatlanság miatt halt meg az édesanya. Emberölés miatt döntött a bíróság: öt év börtönt kapott első fokon, mert nem megfelelően gondoskodott édesanyjáról. A Miskolci Törvényszék dr. Horváth Dóra vezette büntetőtanácsa „védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűnte...További hírek a Bulvár kategóriából
Fotók: Azt gondoltad, hogy mémeket csak a 21. században találni? Ezt figyeld!
Aki használja az internetet, az tudja, hogy mi az a mém. Leonardo DiCaprio, Grumpy Cat, és a sort hosszan lehetne [...] tovább »
Lekerülhet a mexikói boltok polcairól a Frida Kahlót ábrázoló Barbie baba
London/Mexikóváros - A mexikói bíróság betiltotta az amerikai Mattel cég Frida Kahlót ábrázoló Barbie [...] tovább »
Ünnepi koncerttel köszöntik a brit uralkodót 92. születésnapján
London - Windsori rezidenciáján, családi körben ünnepelte szombaton 92. születésnapját a brit uralkodó, de a [...] tovább »
Videó: Alaposan keresztbe tett a csúszós híd a sofőröknek
A Failarmy most is elhozta a hét failjeit, a válogatás szokás szerint tele van pechesebbnél pechesebb emberekkel. tovább »
Nagyon vonzza a színészet a hajdani szépségkirálynőt
Nyíregyháza - A nyíregyházi Lukács Réka útját a színészi szakmában elismert tanárok egyengetik. tovább »
Videó: Íme a világ 5 legszexisebb tanára!
A szexi tanárnéni minden kamaszfiú vágyálma - de vajon tényleg léteznek? Léteznek bizony! Akad, akinek pont a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Nyíregyházi TK – Hazardíroztak, ami nem jött be
Nyíregyháza - Mivel a szolnokiak zárósora legendásan erős, a vasárnapi bajnokin hazardíroznia kellett a [...] tovább »
Divízió I-es jégkorong-vb – Meglepő brit siker a nyitómérkőzésen
Budapest - A brit válogatott 3-1-es győzelmet aratott a szlovén együttes felett a budapesti divízió I/A-s [...] tovább »
Az Illés Akadémia ellen játszott a DLA három csapata
Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia csapatainak szombati eredményei. tovább »
Wing Tsun kung fu Seminárium SiFu Máday Norberttel
Nyíregyháza - Ismét Nyíregyházán tartott szemináriumot a Wing Tsun kung fu Kelet-Európai főinstruktora SiFu [...] tovább »
Helebrandt és Kovács a bajnok 20 kilométeres gyaloglásban
Budapest - A férfiaknál Helebrandt Máté, a nőknél pedig Kovács Barbara győzött a gyaloglók 20 kilométeres [...] tovább »
Curling vegyespáros vb – Újabb magyar győzelem
Budapest/Östersund - A második mérkőzését is megnyerte a magyar kettős a svédországi curling vegyespáros [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása