2018.01.9 09:40; Frissítve: 2018.01.9 09:50


„Hogy jöhetett ki a kisfiam az óvodából?”

„Hogy jöhetett ki a kisfiam az óvodából?”
Tiszatarján – Az elmúlt héten egyedül indult haza az óvodából a hétéves Csabika a tiszatarjáni óvodából. Pontosan nem tudni, hogyan történt az eset, mert másként mesélte el a történteket a kisfiú édesanyja és másként a település polgármestere.
hiba beküldése

Vajon hogy lehet megakadályozni, hogy a gyerekek ne szökjenek ki az óvoda területéről? A kérdés azért vetődött fel, mert az elmúlt héten a tiszatarjáni óvodából egyedül ment haza egy hétéves kisfiú. Elsőként a tiszatarjáni intézményben érdeklődtünk, de az óvodavezető azt mondta lapunknak, még nem egyeztetett a település polgármesterével, ezért nem nyilatkozik, de tettek már intézkedéseket.

Nyitva maradt a kapu

Ezért kerestük Tiszatarján vezetőjét, Bögre Lajosnét, aki lapunknak jelezte: a médiában megjelent hírek nem teljesen fedik a valóságot. A kisfiú a reggeli gyülekező idején szökött meg az óvodából. Valamelyik szülő, aki hozta a gyermekét, nyitva hagyta a kaput, a kisfiú ezt használta ki.

– Hétéves gyermekről van szó, tehát neki már tudnia kell, hogy az óvodából nem szabad felügyelet nélkül elmenni. Az eltűnését egyébként az óvónők kis idő múlva észrevették, kocsiba ültek, hogy visszahozzák a gyereket. A kisfiú azonban találkozott az utcán egy ismerősével, aki hazavitte – sorolta a polgármester. Véleménye szerint a gyerek nem gyalogolhatott másfél kilométert, legfeljebb 500 métert.

ovoda-05-aj

Átfagyva ért haza

A felháborodott szülők azonban értesítették a rendőrséget. Az édesanya, Csóka Katalin lapunknak elmondta: a kisfia rosszul érezte magát az óvodában, ezért kérte az óvónőt, hogy szóljon az édesapjának. Mivel ez nem történt meg, Csabika kikéredzkedett pisilni. Azonban az öltözőben felvette a cipőjét, magához vette a kabátját és a sapkáját, majd elindult haza. A kapu zárva volt, a kisfiú felmászott a kerítésre, hogy a láncot leakassza róla. Az édesanya szeretné tudni, hogy ezután biztonságosabbá teszik-e az óvodát, de elmondása szerint még egy bocsánatkérés sem érkezett az intézménytől.

Másfél kilométert gyalogolt

Állítja: a kisfia valóban másfél kilométert gyalogolt, átfagyva ért haza, mert a kabátját nem vette föl, és az óvónők jóval az eltűnése után kezdték el keresni.

Janasóczki Attila rendőr alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a szülőktől bejelentés érkezett, így járőrök érkeztek a helyszínre és felvették a jegyzőkönyvet az esetről. Jelenleg vizsgálják, hogy a történtek kimerítik-e valamilyen büntetőjogi kategória lehetőségét.
ovoda-06-aj

Zárni kell a kapukat!

De vajon hogy lehet megakadályozni a hasonló eseteket? Több miskolci óvodában is érdeklődtünk. Kiderült, mindenütt zárják a kapukat és az óvoda épületét is, de a reggeli és a délutáni időszakban, amikor hozzák és viszik a gyermekeket, fokozott odafigyelés szükséges. Sajnos nem minden szülő zárja be a kaput vagy az ajtót, sokszor kell őket figyelmeztetni erre.

A csoportszobában az óvodapedagógusok figyelnek a gyerekekre, az előtérben pedig a dajkák. Nagyon sok óvoda ajtaján vannak már olyan riglik, amelyek kívülről is és belülről is nyithatók, de olyan magasra szerelik őket, hogy azt a gyerekek ne tudják kinyitni. Az óvodavezetők megjegyezték: sokat számít az is, hogy a szülő mit mond otthon a gyermekének. Ha arra tanítja, hogy nem szabad egyedül elmenni az óvodából, és hogy mindig fogadjon szót az óvónéninek, akkor valószínűleg nem jut eszébe hazaszökni. Hangsúlyozták, ilyen eseteknek nem szabadna előfordulniuk, de a reggeli „átjáróházban” mégis megtörténhet.

ÉM-HE


Rosszul lett, megszökött az óvodából egy tiszatarjáni kisfiú
Tiszatarján - Megszökött az óvodából, mert rosszul volt egy tiszatarjáni kisfiú. Több, mint másfél kilométert sétált a hidegben. Az egyik szomszéd talált rá és vitte haza a szüleihez. Az óvoda csak később jelentkezett a családnál, akkor már otthon volt a kisfiú. Az anya és a kisfiú is beszélt a T...

Illusztráció - vecseshirek.hu
Tiszatarján - A szülők feljelentették az intézményt, a rendőrség vizsgálja a körülményeket. Még a kora délelőtti órákban történt a tiszatarjáni óvodában, hogy az egyik nagycsoportos kisfiú kikéredzkedett a vécére, ám pisilés helyett elhagyta az intézményt és elindult haza. Az utcán, félúton talál...További hírek a Avas hírei kategóriából
A lopott kocsival kapták el a férfit Miskolcon
Miskolc - Előbb egy Peugeot, aztán egy Fiat volt a zsákmánya. tovább »
Fesd a várost színes(ebb)re!
Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Fesd a várost színes(ebb)re! címmel alkotói pályázatot írt ki. tovább »
Javaslatokat várnak Miskolc kitüntetettjeire
Miskolc - Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése – az általa létrehozott kuratórium [...] tovább »
Miskolc közgyűlése elutasította a Soros-tervet
Miskolc - A megjelent képviselők egyhangúan fogadták el az állásfoglalást. tovább »
Borsod-Abaúj-Zemplén megye Év sportolója 2017 – Harmincöten maradtak
Miskolc - Kialakult a döntő mezőnye, a jövő héten hétfő délig lehet voksolni az Év sportolója fináléban. tovább »
Két körzeti tévét is szankcionált a médiatanács sorozatos burkolt reklám miatt
Budapest - Két körzeti kereskedelmi tévé, a Balaton Televízió és a d1 Tv médiaszolgáltatóját is [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
DVSC-TVP: percekig élt a remény
Debrecen - A jól játszó Érd ellen nem volt esélye a sokat hibázó DVSC-TVP-nek. tovább »
A mumus mumus maradt, az esély úszni látszik
Nyíregyháza - Tucatnyi meccs után is pont nélküli a bajnokságban a nyíregyházi tekecsapat. tovább »
Vegyész RC: Ismét lehetőséget adna mindenkinek
Kazincbarcika - Vasárnap hazai környezetben játszik a Vegyész RC a férfi röplabda­­­­ NB I-ben. tovább »
Kétszeri ráadásban, de legalább nyertek
Nyíregyháza - A rendes játékidőben az Nyíregyházi Kosársuli kezében volt a meccs, ám végül csak ötvenperces [...] tovább »
Jégkorong Magyar Kupa – Aranyérmes a DVTK Jegesmedvék
Miskolc - A DVTK Jegesmedvék csapata nyerte a jégkorong Magyar Kupát, miután a szombati döntőben 4-0-ra [...] tovább »
Férfi kézilabda Eb – A házigazda legyőzte a világbajnoki ezüstérmest
Budapest/Zágráb - A házigazda horvát válogatott négy góllal legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Norvégia [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása