2017.04.21 11:40; Frissítve: 2017.04.21 11:40


Mi lesz utánam…

Mi lesz utánam…
Arról érdemes lenne hosszasan értekezni hozzáértőknek, miért alakult ki mifelénk az ódzkodás attól, hogy végrendelkezzünk. Persze, megérti az ember, ha nincs miről. Ám vannak bőven olyanok, akik szép kis vagyont halmoztak fel, mégsem hagyják meg sem írásban, sem szóban (közjegyző által hitelesítve), mi legyen a vagyonkával. Györke László jegyzete.
hiba beküldése

Meg aztán nem csak a vagyonról lehet végrendelkezni… Tény, hogy számtalan irodalmi mű alaptémája az örökség körüli vita a leszármazottak, vagy épp a hirtelen a semmiből felbukkant – esetleg végrendelettel (is) rendelkező –, markukat tartó emberek között, melynek a körmönfont, minden hájjal megkent ügyvédek rendkívül örülnek, hiszen ameddig tart a pereskedés, addig nekik ugyancsak csurran-cseppen. Így aztán addig csűrik-csavarják az ügyet, amíg ki nem csavarják az ügyből a maximumot. Vagy még annál is többet. El tudom képzelni, hogy az is befolyásolja tartózkodásunkat a végrendelkezéstől, hogy évtizedeken keresztül akkora volt az örökösödési adó, hogy nem volt érdemes foglalkozni a hagyatékkal. Emellett sokan hagyták örökségüket az egyházra vagy valamilyen civil szervezetre, netán a helybeli önkormányzatra, melyhez erősebben kötődtek, mint a „kedves” rokonokhoz. Vagy ki tudja?

Meg aztán léteznek hamis végrendeletek is. Meg olyanok, melyek látszólag rendben vannak, csak éppen nem volt teljesen magánál a végrendelkező, amikor aláírta. Példa is van rá, most aztán folyik a pereskedés. A tét nem csekély… Meg aztán arról is lehet végrendelkezni, hol legyen végső nyughelyem, mi egyéb történjen szűkebb és tágabb környezetemben, ha már jobblétre szenderülök…

Györke LászlóTovábbi hírek a Magyarország kategóriából
Október 23. – Orbán: ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk
Budapest - Ha elvész a szabadság, ha elvész a nemzeti függetlenség, mi magunk is elveszünk - hangoztatta Orbán [...] tovább »
Időjárás-jelentés – 2017. október 23.
Budapest/Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. tovább »
Meg tudja mondani, hogyan szabadul ki a rab?
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mennyire képes odafigyelni a részletekre? Ha igazán alapos, nem lehet gond [...] tovább »
Fotók: Színes emlékező programsor Tiszafüreden
Tiszafüred - Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt a szónoka az október 23-ai megemlékezésnek [...] tovább »
Október 23. – Megkezdődött a központi ünnepség a Terror Háza Múzeumnál
Budapest - Megkezdődött az október 23-i központi ünnepség a budapesti Terror Háza Múzeumnál hétfő délután [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Ikszelt az ÓKC, nyert az MKC
Mezőkövesd, Ózd - A Mezőkövesdi KC Balassagyarmaton, az ÓAM-Ózdi KC pedig Algyőn lépett pályára a férfi NB [...] tovább »
Nagyvarsányi úszók sikere
Nagyvarsány - Sikeresen kezdtek a nagyvarsányi úszópalánták a Szabolcs-Tour versenysorozat első állomásán. tovább »
Mexikói Nagydíj – Idei negyedik különböző pilótapárosát veti be a Toro Rosso
Mexikóváros - Ötödik egymást követő versenyén a negyedik különböző pilótapárossal áll rajthoz a [...] tovább »
DVTK vs. Bp. Honvéd – A második büntető már bement
Miskolc, Debrecen - Ismét nyert a DVTK, ezúttal a bajnokot győzték le, és a szakmai igazgatójuk megkönnyebbült a [...] tovább »
Minden számban magyar győzelem született Lakiteleken a szektorlabda Eb-n
Budapest/Lakitelek - Minden számban magyar siker született Lakiteleken a szektorlabda, vagy közismertebb nevén [...] tovább »
DVSC: a háromszázados hátvéd sajnálja az elhullajtott pontokat
Debrecen - Különleges hangulatú találkozóra került sor szombaton délután a Nagyerdei Stadionban, ugyanis a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása