2017.04.21 11:40; Frissítve: 2017.04.21 11:40


Mi lesz utánam…

Mi lesz utánam…
Arról érdemes lenne hosszasan értekezni hozzáértőknek, miért alakult ki mifelénk az ódzkodás attól, hogy végrendelkezzünk. Persze, megérti az ember, ha nincs miről. Ám vannak bőven olyanok, akik szép kis vagyont halmoztak fel, mégsem hagyják meg sem írásban, sem szóban (közjegyző által hitelesítve), mi legyen a vagyonkával. Györke László jegyzete.
hiba beküldése

Meg aztán nem csak a vagyonról lehet végrendelkezni… Tény, hogy számtalan irodalmi mű alaptémája az örökség körüli vita a leszármazottak, vagy épp a hirtelen a semmiből felbukkant – esetleg végrendelettel (is) rendelkező –, markukat tartó emberek között, melynek a körmönfont, minden hájjal megkent ügyvédek rendkívül örülnek, hiszen ameddig tart a pereskedés, addig nekik ugyancsak csurran-cseppen. Így aztán addig csűrik-csavarják az ügyet, amíg ki nem csavarják az ügyből a maximumot. Vagy még annál is többet. El tudom képzelni, hogy az is befolyásolja tartózkodásunkat a végrendelkezéstől, hogy évtizedeken keresztül akkora volt az örökösödési adó, hogy nem volt érdemes foglalkozni a hagyatékkal. Emellett sokan hagyták örökségüket az egyházra vagy valamilyen civil szervezetre, netán a helybeli önkormányzatra, melyhez erősebben kötődtek, mint a „kedves” rokonokhoz. Vagy ki tudja?

Meg aztán léteznek hamis végrendeletek is. Meg olyanok, melyek látszólag rendben vannak, csak éppen nem volt teljesen magánál a végrendelkező, amikor aláírta. Példa is van rá, most aztán folyik a pereskedés. A tét nem csekély… Meg aztán arról is lehet végrendelkezni, hol legyen végső nyughelyem, mi egyéb történjen szűkebb és tágabb környezetemben, ha már jobblétre szenderülök…

Györke LászlóTovábbi hírek a Magyarország kategóriából
A Figyelő nyilvánosságra hozta az új kormány tagjainak névsorát
Budapest - A Figyelő információi szerint szinte végleges a negyedik Orbán-kormány minisztereinek névsora. Vannak [...] tovább »
Hét és fél millió forint gyűlt össze Tőzsér kezdeményezésére
Debrecen - Csaknem hét és fél millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet [...] tovább »
Országos kampányfőnökként folytatja Kósa Lajos
Debrecen - A debreceni politikust bízták meg a jövő őszi önkormányzati választás Fidesz kampányának vezetésével. tovább »
Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakáját
Budapest - A fülemülék tavaszi vonulásához alkalmazkodva idén is meghirdeti a Magyar Madártani és [...] tovább »
Elhunyt Szervátiusz Tibor szobrászművész, a nemzet művésze
Budapest - Életének 88. évében elhunyt Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész, a nemzet művésze - [...] tovább »
Időjárás-jelentés – 2018. április 25.
Budapest- Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
„Pár játékosom azt hiszi, hogy függöny, pedig csak felmosó…”
Miskolc - A labdarúgó megyei I. osztályban a korábbról elhalasztott 17. fordulót pótolták be szerdán a csapatok. tovább »
“Háromszor is a kapusban rúgtuk a labdát”
Nagyhalász, Balkány - A Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak [...] tovább »
Kisvárda Master Good SE – Rosszkor, rossz helyen
Kisvárda - A Kisvárda itta meg annak a levét, hogy az Ér nagy bizonyítási vággyal lépett pályára. tovább »
Bevették a Viharsarkot a Loki lányai
Debrecen - Nagyszerű teljesítménnyel, magabiztos győzelmet aratott a Loki a keleti rangadón. tovább »
Hét és fél millió forint gyűlt össze Tőzsér kezdeményezésére
Debrecen - Csaknem hét és fél millió forint gyűlt össze annak a jótékonysági akciónak a keretében, amelyet [...] tovább »
Kisvárda Master Good – Sokat érő három pont Csákvárról
Kisvárda - A kisvárdaiak a játékrészek hajrájában voltak eredményesek a tavaszi eddigi legjobbja ellen. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása