Vádemelési javaslat a mezőtúri emberölési kísérlet elkövetője ellen

Szolnok, 2013. május 23., csütörtök (MTI) – Vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a rendőrség az év elején Mezőtúron egy idős ember életére törő gyanúsított ügyét. Az előzetes letartóztatásban lévő 16 éves fiatalember ellen nyereségvágyból elkövetett emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytattak eljárást – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A fiatalkorú szolnoki lakos azzal a szándékkal jelent meg a 78 éves férfi házánál, hogy tőle pénzt szerezzen. Csellel bejutott a férfi otthonába, ahol az előszobában egy televízióra figyelt fel, amelyet meg akart szerezni. A ház gazdája ezt meg akarta akadályozni, mire a fiatal a nála lévő tapétavágó késsel megvágta a sértett nyakát, majd zsákmány nélkül elmenekült – idézte fel a január 2-án történteket Pásztorné Kovács Ágnes.

Az idős embert súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrök pár órán belül elfogták az elkövetőt.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az iratokat május 22-én küldte meg vádemelési javaslattal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnek..
SZUPERINFO.HU