Választás 2014 – Kósa: a választások tétje a rezsicsökkentés folytatása

Akt.:
Kósa Lajos
Kósa Lajos - © Fotó: Matey István
Eger, 2014. március 10., hétfő (MTI) – A választások tétje, hogy folytatódik-e a rezsicsökkentés – jelentette ki Kósa Lajos hétfőn Egerben tartott sajtótájékoztatóján.

A Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere azt mondta: a rezsicsökkentés a szocialisták szerint is fontos, amikor azonban lehetőségük volt csökkenteni a rezsit, nem tették meg, hanem minden határon túl növelték.

Kósa Lajos hangsúlyozta: a rezsicsökkentés nemcsak az árak csökkentéséről szól, hanem arról is, “hogyan vegyük ki a rezsiből a profitorientáltságot”.

Szavai szerint egy profitorientált vállalat a minél magasabb profitban érdekelt, a Fidesz ezzel szemben nonprofittá akarja tenni a szolgáltató cégeket.

Kósa Lajos hozzátette: “ez is hallatlanul fontos lépése a rezsicsökkentésnek, jellemző, hogy a szocialisták ezt nem támogatják”.

A Fidesz ügyvezető alelnöke arról is beszélt, hogy a rezsiköltségeknél felül kell vizsgálni a fogyasztókkal megfizettetett hálózatbővítési díjat, valamint a rendelkezésre állási díját is.

Kósa Lajos közölte is: átlagban egyhavi rezsidíjtól mentesültek a családok.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU