Vár a Fa, a Gimi, és a Mezgé!

Vár a Fa, a Gimi, és a Mezgé!
Február 15-ig lehet jelentkezni a csongrádi középiskolákba, a nyolcadik osztályos tanulóknak eddig az időpontig van lehetőségük a felvételi eljárás során beadni jelentkezési lapjukat.

A felvételizők március 13-ig tudják megtekinteni az intézmények honlapján a rangsorolást, vagyis az úgynevezett ideiglenes felvételi jegyzéket. Az ezt követő egy-két héten belül tudják még módosítani felvételi lapjukon az ún. sorrendet, amennyiben több középiskolát jelöltek meg. Jelentkezni mind papír, mind digitális (online) formában lehet, erről az általános iskolákban és a középiskolák honlapján is kapnak segítséget a diákok. A BJG nyolcosztályos gimnáziumába is hasonló a jelentkezés módja, annyi különbséggel, hogy nekik nem kell aláíratni a jelentkezési lapot az adott általános iskola igazgatójával.

„A három tagintézményünk (Batsányi János Gimnázium, Bársony István Szakközépiskola, Sághy Mihály Szakképző Iskola, Középiskola) 9 évfolyamában 11 osztályt tervezünk indítani 2013/2014-es tanévben, ezt természetesen a hozzánk jelentkező diákok száma fogja meghatározni. Ha minden meghirdetett osztályunkat meg tudjuk tölteni, akkor több mint 300 „gólyáról” beszélhetünk, ha viszont a realitás talaján maradunk, akkor 250 diákra számítunk.”- mondta Kiss Attila, a Csongrádi Oktatási Központ igazgatója.

–  www.csongrad.hu –.
SZUPERINFO.HU